Klaipėdą drebino norvegų orkestras

Netikėti pučiamųjų instrumentų garsai savaitgalį budino snaudžiančią Klaipėdą. Į uostamiestį užklydę norvegų muzikantai iš „Hoervik Concert Band“ surengė savo koncertus tiesiog gatvėse.

Šeštadienį prie Arkos paminklo, o sekmadienį Teatro aikštėje klaipėdiečius netikėtai nustebino čia koncertuojantys atvykėliai mėlynomis uniformomis.

Pasirodo, jog tai senas ir gilias tradicijas turintis orkestras iš Norvegijos, kiekvieną rugsėjį keliaujantis po įvairiausius Rytų Europos miestus. Šįkart „Hoervik Concert Band“ orkestras pasirinko Klaipėdą. Mūsų miestą jiems rekomendavo viena Oslo turizmo agentūra. Apie savo viešnagę norvegai pranešė Klaipėdos savivaldybės administracijai, gavo leidimą rengti pasirodymus ir tiek.

„Hoervik Concert Band“ orkestras iš Hoerviko apskrities netoli Oslo yra įkurtas 1932-aisiais, taigi jam 85 metai, kiek mažiau nei pačiam vyriausiam orkestro nariui, 87-erių muzikantui, kuris, deja, šįkart į Klaipėdą neatvyko.

Orkestre iš viso groja 35 muzikantai, į Klaipėdą atvyko 27. Jų amžius nuo 20 iki 83 metų. Jų tarpe – teisininkai, inžinieriai, bibliotekininkai, studentai. Orkestro dirigentas Janas Donsas, vadovas Sveinas Thoresenas.

Orkestras sukurtas mokyklų „bandų“ pagrindu, tokie orkestrai Norvegijoje labai populiarūs. Kai kurie šio orkestro nariai čia groja 30-40 metų. Tačiau ne visi orkestrai tokie keliaujantys, kaip šis. Šiame orkestre yra kartu grojančių sutuoktinių, taip pat – tėvų ir vaikų, senelių ir anūkų.

„Mes keliaujame nuo 2000-ųjų, daugiausiai po Rytų Europos šalis, Mus domina kultūriniai pokyčiai ir architektūra. Klaipėda padarė didelį įspūdį., labai patiko miestas ir žmonės, ypač laimingi po pastarojo koncerto, kuris buvo pats puikiausias iš visų“, – džiaugėsi turo vadovė Gro B.Sverre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK'ui

RK'ui portretas
Liurbi tu liurbi, pasakyk kuri masinės informacijos priemonė atsisakytų spausdinti kad ir trumpą žinutę apie tokį koncertą? Tokios nėra. Skambink ar rašyk į LRT- tikrai nemokamą žinutę per Panoramą paleis. Kuris vietinis dienraštis atsisakys? Duodu kepurę prikakot- tokio nebus. Bet kai mūsų Savivaldybėj tik RK'iniai netikšos "dirba", rezultatas tad toks.

Regina

Regina portretas
Netiesa, kad Klaipėdos laikraščiai neskelbia nemokamai informacijos. Jie tikrai iš anksto parašo apie nemokamus renginius mieste ir neima už tai užmokesčio - galite patys paskambinti į redakciją ir sužinoti. Tik kažkas turi jiems tą informaciją pateikti. Šiuo atveju, manau, už tai buvo atsakinga savivaldybė, nes ji išdavė leidimą norvegams koncertuoti

RK.

RK. portretas
Gerai, jūs galite ir toliau būti kvailiu - prašykite nemokamo laikraščio, nemokamos televizijos. Ko dar norit? Parodykit visą savo kvailumą, nesigėdykit.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių