Klaipėdiečiams bus dalijami nemokami bilietai

Jau antrą kartą miestiečiai kviečiami jungtis prie vadinamojo laukiančio bilieto iniciatyvos. Vienas bilietas į kultūrinį renginį sau, kitas – vaikui ar paaugliui. Tokia paprasta klaipėdietiškos, Lietuvoje analogų neturinčios iniciatyvos filosofija.

Skatins dalytis kultūra

Galimybė jauniems žmonėms nemokamai aplankyti spektaklius bei koncertus pristatyta pernai pavasarį.

Kaip ir praėjusį kartą, nemokami bilietai įstaigoms bus perduoti po Kovo 11-osios koncerto. Jo metu surinktos lėšos bus panaudotos vadinamiesiems laukiantiems bilietams.

Sumokant už savo bilietą į renginį, sykiu nuperkamas bilietas ir vaikui ar paaugliui, kuris bus atidėtas ir lauks savojo žiūrovo kituose koncertuose bei spektakliuose.

Idėjos sumanytojos – įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys teigė, kad Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirto koncerto metu visos surinktos lėšos pavirs laukiančiais bilietais ir suteiks galimybę 2017-aisiais jauniesiems Klaipėdos regiono kultūros vartotojams lankytis kultūriniuose renginiuose.

Labdaringas koncertas "Nubusk pasikeitęs" vyks kovo 11 d. 17 val. Jo dalyviams bus pristatytas lietuviškų filmų vaizdų ir muzikos projektas "Muzika kaip kinas". Jo autoriai – režisierius Andrius Stonys ir dirigentas Ričardas Šumila.

Sumažino paramos mokestį

Pernai vykusio koncerto metu buvo paaukota kiek daugiau nei 3,7 tūkst. eurų. Tai Klaipėdos koncertų salei ir Klaipėdos dramos teatrui leido jaunuomenei išdalyti beveik 900 vadinamųjų laukiančių bilietų.

Kovo 11-osios koncerto bilietą projekto organizatoriai dovanos už mažesnę nei pernai – 20 eurų paramą. Tačiau vietų bus daugiau, todėl tikimasi surinkti ne mažiau lėšų nei praėjusį kartą.

Į vadinamąjį laukiantį bilietą gali pretenduoti bet kuris vaikas iki 18 metų, nepriklausomai nuo socialinės padėties. Svarbiausia – paties noras ir iniciatyva.

"Nepaisant greito gyvenimo tempo, raginame žmones suteikti galimybę vaikams apsilankyti koncertuose, spektakliuose ir kituose Klaipėdoje vykstančiuose renginiuose. Mūsų tikslas – sukurti problemą, skelbiančią "bilietų nėra – visi bilietai parduoti", kad salės būtų pilnos, o jaunimas – turtingas kultūros", – kalbėjo R.Žiubrys.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad pernai gimusi idėja netapo vienadieniu reiškiniu, veikiau – tradiciniu ir kilniu renginiu, turinčiu reikšmingą socialinę potekstę.

"Tai padeda vaikams, kurie ne visada turi galimybę geriau pažinti kultūros pasaulį. Akcija privalo gyvuoti, galbūt net keletą kartų per metus. Neabejoju, kad tie 900 moksleivių, pasinaudojusių laukiančiu bilietu, pajautė, ką reiškia būti kultūros vartotoju", – iniciatyvą gyrė meras.

Šią idėją taip pat remia Klaipėdos koncertų salė, Klaipėdos lėlių teatras bei Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras.

Neišvengė nesusipratimų

Klaipėdos koncertų salė iniciatyvą palaiko antrą kartą. Įstaigos direktorė Danutė Žičkuvienė įsitikinusi – būtina padėti jauniems žmonėms integruotis į kultūrą.

Tiesa, laukiančiais bilietais pasinaudoti negali suaugusieji bei mokinių grupės.

"Dovanos, priešingai nei per Kalėdas, tęsis visus metus. Pernai turėjome pirmąją pamoką, kai reikėjo aiškiai nustatyti taisykles, kur ir kas gali pasiimti laukiantį nemokamą bilietą. Buvo ir nesusipratimų, kai pasinaudoti galimybe panoro klasės ir grupės. Bet sudarėme sąlygas tik pavieniams asmenims ir šeimoms. Kad tėveliai, nusipirkę bilietus, galėtų kartu į koncertus atsivesti ir savo vaikus", – aiškino D.Žičkuvienė.

Esą viltys, kad per mėnesį visi bilietai bus išdalyti, nepasiteisino. "Tiesa, tikėjomės didesnio ažiotažo", – neslėpė direktorė.

Pabrėžiama, kad ši akcija – puiki galimybė lankytis renginiuose daugiavaikėms ar socialiai remtinoms šeimoms, kurios neturi finansinių išteklių įsigyti bilietų.

"Taip pat tai geras būdas sudominti kultūra naujus žmones. Smagu, kad ateiti galės ir labai jaunos šeimos su kūdikiais", – akcentavo Klaipėdos lėlių teatro vadovė Aušra Juknevičienė.

Kiek laukiančių bilietų išdalyta ir kiek dar likę, bus skelbiama internetinėse iniciatyvos partnerių svetainėse bei telefonais, kurie nurodyti prie įstaigų bilietų kasų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

praš,

praš, portretas
Gal ką nors naujesnio sugalvos ir Lenkausko firma, ar tik bezdės ir toliau?

Ert

Ert portretas
Kai išsigyvendins tas gudručių prašalaičių mentalitetas iš mūsų galvų su iš to sekančiu įtarumu ir nepasitikėjimu, pradėsime gyventi paprastai ir efektyviai.

prašalaitis

prašalaitis portretas
Man tai iškilo 2 klausimai:1). Kas nustato kokiems teatrams bus finansuoti ,,laukiantys bilietai"?2). Jei koncertų salės viltys dėl išdalintų bilietų pernai nepasiteisino, gal šiais metais reikėjo skirti finansavimą kitiems teatrams. Kodėl vėl ,,šaudoma tuščiais šoviniais"?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių