Klaipėdiečių šokio teatro kalėdinė „Baltosios lopšinės“ premjera – mažiesiems

  • Teksto dydis:

Artėjančių didžiųjų žiemos švenčių įkvėptas klaipėdiečių šokio teatras „Padi Dapi Fish“ 5–10 metų žiūrovus šeštadienį kviečia paklajoti premjerinio spektaklio-žaidimo „Baltoji lopšinė“ labirintais.

Ten publika sutiks keturis veikėjus: mažąjį Zuikutį (aktyvų, kartais nenuoramą, bet labai jautrų ir nuoširdų sutvėrimą), močiutę Karvę (gerą, mylinčią, labai rūpestingą bei daug pieno gaminančią globėją), kaimynę Antį (aktyvią, teisingą ir viską geriausiai išmanančią patarėją) ir mamą Zuikę, su kuria susitikti mažasis Zuikutis gali tik sapnuose ar vaizduotėje.

Kaip paaiškinti vaikui, kad nepaisant to, jog tėveliai dėl svarbių priežasčių priversti nuolat leisti ilgas valandas darbe ar net išvykti iš gimtosios šalies, jie visada šalia savo mintimis ir jausmais, mylintys ir besirūpinantys?... Juk nesvarbu, kiek mums metų, kokia mūsų socialinė padėtis ar lytis – kiekvienas trokštame dėmesio, šilumos, artumo bei būti suprasti.

Šokio žaidimas-spektaklis vaikams „Baltoji lopšinė“ apie tai, kaip Zuikutis iš savo kasdienybės keliauja į sapnų ir svajonių pasaulį, kaip sutinka pasiilgtą mamą ir susitaiko su savo globėjomis. Tai istorija apie vaiką, nepaisant jį meile apgaubusių močiutės ir kaimynės, besiilgintį mamos ir tėčio. Apie tai, kad Kalėdos – visų svajonių išsipildymo ir susitaikymo metas – gyvena kiekvieno širdyje, tik reikia atrasti tinkamą raktą nuo durelių. Inspiracija ir leitmotyvu spektakliui pasirinktas Jono Aisčio eilėraštis „Lopšinė“:

Tu mik, o sapne tau drugeliai sapnuosis
Ir sparneliais lengvais tave mariomis neš.
Tu mik, nebijok – aš tave palinguosiu
Ir pernakt naktužėlę budėsiu čia aš.

Spektaklio kūrybinė grupė: choreografė ir šokėja Agnija Šeiko, dailininkas Artūras Šimonis, šokėjai Dovilė Binkauskaitė, Inga Kuznecova ir Darius Berulis.

Šokio teatras „Padi Dapi Fish“ nuosekliai augina jaunąjį žiūrovą. Vaikiškai auditorijai skirti spektakliai – viena prasmingiausių kūrybinės komandos tradicijų. Teatro repertuare gyvuoja D.Binkauskaitės „Apkabinsiu tave“ (2010) bei smagus Petro Lisausko ir D.Berulio duetas, akompanuojant virvėms – „vvv+v“ (2012).

Šokio spektaklio „Baltoji lopšinė“ premjera bus rodoma gruodžio 14 d. 18 val.  Klaipėdos šokio galerijoje (Herkaus Manto g. 31, III aukštas). Trukmė – 40 min. Bilietai – po 15 Lt, juos bus galima įsigyti prieš spektaklį, bet būtina išankstinė registracija el. paštu padidapi@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių