Klaipėdiečius į žygį aplink Kolumbiją išlydėjo A. Mockus

Prieš keletą dienų į dviračių žygį išsiruošę būrelis lietuvių savo įspūdingą kelionę pradėjo Bogotoje. Ten klaipėdiečius pasitiko ir istorinę šalies vėliavą priėmė, ko gero, vienas garsiausių pasaulio lietuvių, Kolumbijos politikos žvaigždė Antanas Mockus.

Tikslas – apkeliauti pasaulį

Uostamiesčio dviračių sporto mėgėjų komanda, sudaryta iš įvairių profesijų atstovų, dalyvauja projekte, kurio tikslas – per 20 metų dviračiais apkeliauti pasaulį.

Pernai entuziastai keliavo Meksikoje, o šįkart tai – vienuoliktas jų žygis.

Iš viso jau įveikta apie 16 tūkst. kilometrų ir šis skaičius nuolat auga.

Šiuo metu lietuviai yra kelyje – svilinant Kolumbijos karščiui bando įveikti nemenką atstumą.

Tik ką keliautojai lankėsi Bogotoje, kur susitiko su neeiline asmenybe A.Mockumi. Pastarasis ne tik davė pradžią klaipėdiečių žygiui, bet ir maloniai priėmė į savo namus.

Prisiminė istorinę datą

Dviračiais Kolumbiją ketinantys apkeliauti klaipėdiečiai buvusiam Bogotos miesto merui, keliskart į Kolumbijos prezidentus kandidatavusiam A.Mockui įteikė Lietuvos istorinę vėliavą ir perdavė jam labų dienų.

"A.Mockus mus pakvietė pas save į namus. Papasakojo apie artimiausius planus, apie savo motiną, dailininkę Nijolę Šivickas, kuri į Kolumbiją atvyko po Antrojo pasaulinio karo. Šiuo metu apie jos gyvenimą ir kūrybinį kelią yra kuriamas dokumentinis filmas, kurį netrukus išvys visas pasaulis. Pernai A.Mockus svečiavosi Lietuvoje, kartu su mama aplankė savo tėvų gimtas vietas Anykščiuose", – įspūdžiais dalijosi vienas dalyvių Mindaugas Lekauskas.

Susitikimas keliautojus nuteikė itin optimistiškai. Pabendravę ir daugiau sužinoję apie A.Mockaus gyvenimą lietuviai jam perdavė istorinį valstybės simbolį.

"Profesorius gyveną aktyvų, visuomeninį gyvenimą, noriai dalijasi savo patirtimi, studentams skaito paskaitas, dalyvauja konferencijose. Po mūsų susitikimo jis išvyko skaityti paskaitos į Dubajų. Mes savo ruožtu artėjančio Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga jam įteikėme Lietuvos istorinę vėliavą. Tada A.Mockus davė startą kelionei ir mes išriedėjome", – dar būdamas Bogotoje pasakojo M.Lekauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorikai

Istorikai portretas
Mockus buvo solidžiausias lietuvių tautybės viršininkas pasaulyje. Vadovavo 6 000 000 gyventojų miestui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių