Klaipėdiečius suburs „Padėkos kaukės“

Jau šį penktadienį uostamiesčio teatralus ir teatro mylėtojus švęsti Tarptautinės teatro dienos sukvies tradicinis renginys „Padėkos kaukės“. Į Klaipėdos kultūros fabrike vyksiančią šventę klaipėdiečiai galės patekti nemokamai.


 

Jau šį penktadienį uostamiesčio teatralus ir teatro mylėtojus švęsti Tarptautinės teatro dienos sukvies tradicinis renginys „Padėkos kaukės“. Į Klaipėdos kultūros fabrike vyksiančią šventę klaipėdiečiai galės patekti nemokamai.

Įteiks „Padėkos kaukes“

Kovo 27-ąją Klaipėda, kaip ir visa Lietuva, minės Tarptautinę teatro dieną. Šiai šventei tradiciškai bus surengta „Padėkos kaukių“ įteikimo ceremonija.

Penktadienį 17 val. Klaipėdos kultūros fabrike bus įteiktos dvi „Padėkos kaukės“ bei padėkos raštai labiausiai nusipelniusiems uostamiesčio teatralams.

Renginio organizatorius Vaidas Kvedaras paaiškino, jog šiemet surengtame renginyje bus siekiama sukurti šventę patiems teatralams.

Renginys – nemokamas

Šiemet teatralams patiems neteks rengti specialių pasirodymų, renginį kurs ir apdovanojimus „apžais“ Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai.

Pasak V.Kvedaro,  klaipėdiečiai renginio metu neišvys scenografijos, mat ją kurs patys Jaunimo teatro aktoriai, tai esą taps renginio „cinkeliu“.

„Padėkos raštai bus įteikiami ne standartiškai, o teatralizuotai. Turime jau parengę schemas, tačiau jų neatskleisime iki pat renginio pradžios“, – paslaptį išlaikė renginio organizatorius.

Šiemet klaipėdiečiai į renginį galės patekti nemokamai.

Nominacijos – verčiausiems

Pretendentus apdovanojimams vasarį savivaldybei siūlė Klaipėdos teatrai, miestiečiai bei apdovanojimų teikimo komisija.

Miestelėnai bei teatralai savivaldybei pateikė 35 siūlymus, o dar dešimtį pateikė minėta komisija.  Praėjusiais metais pasiūlymų skaičius buvo panašus.

Tai, anot savivaldybės atstovų, liudija stiprėjančias teatrinio meno pozicijas Klaipėdoje.

„Šiemet nuspręsta palikti penkias nominacijas. Pačias iškiliausias ir patiems verčiausiems“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Karolina Paškevičienė.

„Padėkos kaukių“ žada gausinti

Šiemet bus apdovanotas metų spektaklis, metų scenografas, metų choreografas, apdovanojimas bus skirtas ir už nacionalinės dramaturgijos ir lietuvių autorių kūrybos puoselėjimą bei už nuopelnus teatro menui.

Jau žinomi visi šių nominacijų pretendentai, tačiau laureatai ir „Padėkos kaukėmis“ pagerbtieji bus atskleisti tik šventinio renginio metu.

„Laikysime paslaptyje ir iki renginio nieko neatskleisime“, – intrigą išlaikė Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

„Padėkos kaukes“ šiemet, kaip ir pernai, gaus du verčiausi laureatai. Kitąmet planuojama šių garbingų apdovanojimų skaičių gausinti ir apdovanoti tris teatro menininkus.

Išrinks verčiausius

„Padėkos kaukių“ teikimo komisija jau rinkosi į vieną posėdį, kurio metu ir bus nuspręsta, kas pretenduos minėtose kategorijose. Antradienį popiet teatro meno žinovų komisija posėdžiaus vėl ir nuspręs, kas gaus minėtus apdovanojimus.

„Bus kaip konklavoje, kol dūmelis neišrūks, tol komisija posėdžiaus ir diskutuos, kol bus išrinkti tie du patys verčiausi“, – procedūrą šmaikščiai apibūdino N.Lendraitis.

Komisiją sudaro teatro kritikai, šokio meno atstovai, teatralai, lėlių teatro puoselėtojai. Komisijai pirmininkauja Jūratė Grigaitienė. Ši komisija jau trečiąjį kartą spręs, kam atiteks garbingi apdovanojimai, po šių metų apdovanojimų bus renkama nauja komisija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taipp

taipp portretas
komisijos verdiktai tikrai abejotini. susidaro įspūdis, kad geriausi sezono spektakliai liko už borto, nominantų saraše bent jau vienas iš išrinktųjų tai tikrai galėtų pretenduot į metų blogiausius

įslaptinta

įslaptinta portretas
O kokie žinovai sudaro komisiją. Kodėl neskelbiama. Juk šiaip visos apdovanojimų komisijos yra paskelbiamos. Kodėl čia paslaptis.

gugu

gugu portretas
Žvejų rūmai iš viso ką nors daro ar tik orą gadina? Galėjo bent teatralų renginį priimt. gal iš tiesų, reikia Kultūros fabriko užimtumą didinti? Sudaryt vaizdą, kad pasiteisintų investicijos.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių