Klaipėdietė muzikė išleido knygą pradedantiems groti fortepijonu

  • Teksto dydis:

Kovo pradžioje pasirodė Klaipėdos J.Karoso muzikos mokyklos mokytojos ekspertės, pianistės Vaivos Purlytės knyga „Forte-Piano“ ir buvo pristatyta mokyklos bendruomenei bei svečiams iš kitų miesto muzikos mokyklų.

Tai naujas autorinis darbas, dar spaustuvės dažais kvepiantis leidinys pradedantiems groti fortepijonu. Mokytoja knygos pirmoje dalyje skatina mažuosius pianistus groti jos kūrybos nedidelės apimties programines pjeses ne tik kartu su savo muzikos pedagogais, ji pateikia ir kelis solo kūrinėlius. Antroje knygos dalyje siūlomos žaismingos užduotėlės.

Kaip teigė šios knygos recenzentas, muzikos mokytojas ekspertas, akordeonistas Robertas Užgalis, „tai puikus darbas. Ir nuostabi knygos pristatymo atmosfera leido suprasti, kad V.Purlytė ir jos dukra Karolina Jurkutė, kuri papuošė muzikos kūrinėlius išraiškingomis iliustracijomis, į šį leidinį perkėlė labai daug teigiamų emocijų. Renginio pradžioje po gražių padėkų knygos rėmėjams (pagrindinis rėmėjas Klaipėdos ortodontijos centras) buvo smagu stebėti, kaip pirmos klasės mokinės Vėjūnė Liatukaitė ir Elzė Savickaitė nuotaikingai padėjo pristatyti savo mokytojos leidinio kūrinėlius, o renginio svečiai dėkojo knygos autorei už didžiulį kūrybinį darbą, linkėdami nesustoti kūrybiniame procese“.

Klaipėdos J.Kačinsko muzikos mokyklos mokytojos ekspertės Vandos Šarkuvienės teigimu, šis „leidinys ypač aktualus visiems pradedantiesiems jauniesiems pianistams ir tiems mokiniams, kurie mokosi muzikos mokyklose groti kitu instrumentu bei turi papildomų fortepijono užsiėmimų. Vertingiausias šio rinkinio bruožas – gerai apgalvota struktūra, išmintingai ir kūrybingai sukurti pačios mokytojos kūrinėliai bei metodiškai nuosekliai išdėstyta medžiaga. Pradinis mokymas pagrįstas ansambliniu grojimu, o tai skatina mokinių norą muzikuoti jau nuo pirmų susitikimų. Atliekant muzikinius kūrinius, tvarkoma rankų padėtis, atsiranda laisvumas, koordinacijos įgūdžių, garso stiprumo pajauta ir kt.  Vėliau ansamblinis muzikavimas tampa soliniu su įvairiomis kitomis užduotimis (laipsniškas natų jungimas, štrichų, dinamikos ženklų įvairovė). Kūrinėliai turi programinius pavadinimus: „Vaivorykštė“, „Žirafa“, „Arkliukas“, „Drambliuko valsas“, „Saulės kiškutis“ ir kt., kurie puikiai žinomi vaikams ir palengvina pojūtį, perteikiant kūrinio nuotaiką. Žaismingai nuotaiką papildo jaunos pianistės K.Jurkutės piešiniai, kurie yra labai įdomūs ir stilingi. Net keletas piešinėlių sukurti patiems atlikėjams nuspalvinti pagal atlikimo nuotaiką. Muzikinės užduotėlės padeda mokiniams susipažinti su muzikos raštu. Čia vaikai gali užrašyti raktus, natas, ženklus.  Ši knyga – puiki priemonė jauniesiems muzikantams ir gera metodinė pagalba mokytojams“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Tokių knygų niekad nebus per daug. Nuo vaikystės svajojau išmokt grot pianinu, bet augau kaime ir mano svajonei nebuvo lemta išsipildyti. Dabar jau turbūt vėlu. Bet norėčiau, kad mano vaikai bent jau tokią galimybę turėtų. Gal neįvertins jos, bet galimybė yra. Tokie mokytojai kaip p. Vaiva padeda išsipildyt svajonėms. Iš visos širdies linkiu sėkmės jai ir jos mokiniams.

Jurga

Jurga portretas
Junga, pirmiausiai išmok teisingai gerb. p. Landsbergio pavardę užrašyti, o tada komentuok. Ir šiaip, pavardė rašoma iš didžiosios raidės.

Junga

Junga portretas
O ka, iki siol nebuvo literaturos kaip ismokti groti fortepionu? Tai kaip lansbergis ismoko?
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių