Klaipėdietei – kalėdinis triumfas

„Gilijos“ pradinės mokyklos trečiokės Gabijos Tamošiūnaitės pieštas žaismingai besišypsantis angelas tapo vienu iš penkių nacionalinio vaikų piešinių konkurso „Mano stebuklingos Kalėdos“ nugalėtoju. Už tai jaunoji dailininkė ir jos klasės draugai apdovanoti viešnage Seime.

Gabijos laimėjimas buvo nemaža staigmena ir mergaitės mamai, kuri net nematė dukters piešinio. Jos darbelis buvo išrinktas iš 5 geriausių piešinių, kuriuos į nacionalinį vaikų piešinių konkursą „Mano stebuklingos Kalėdos“ siuntė vaikai iš pustrečio šimto šalies mokyklų.

Pirmą kartą Seimo istorijoje į parlamentą atkeliavo tokia gausybė originalių pradinių klasių moksleivių darbų. Mažieji menininkai savo kūrinius siuntė atsiliepdami į šventinį kvietimą dalyvauti nacionaliniame vaikų piešinių konkurse „Mano stebuklingos Kalėdos“.

Parodoje  eksponuojama beveik 300 kūrybiškiausių vaikų darbų. Tikimasi, kad nacionalinis moksleivių piešinių konkursas taps gražia tradicija. Paroda „Mano stebuklingos Kalėdos" bus eksponuojama iki 2015-ųjų sausio 5 d.

„Gilijos“ pradinės mokyklos 3D klasės mokiniai taip pat piešė savo stebuklingą šventę bei darbelius siuntė į Vilnių. Gabijos besišypsantis angelas tapo atviruku, skirtu kalėdiniam sveikinimui. Todėl pati laimėtoja bei jos klasės draugai buvo pakviesti į viešnagę Seime.

„Įspūdžiai buvo patys geriausi. Vaikai vis klausdavo, kas tas Seimas. Ir pagaliau patys pamatė. Vėliau aplankėme Energetikos ir technologijos muziejų, pakilome į Gedimino kalną, nuo kurio atsivėrė įspūdingas vakarinio Vilniaus vaizdas. Vaikai buvo sužavėti“, – apie kelionės įspūdžius pasakojo klasės mokytoja Kristina Puzienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių