Klaipėdoje aidi Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės melodijos

Šį savaitgalį Klaipėdoje vyksta Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė.

Nors pagrindinis koncertas vyks sekmadienį, visą šeštadienį uostamiesčio centre šventės dalyviai dainavo ir šoko, taip linksmindami miestiečius ir kviesdami birželio 11-ąją į Vasaros estradą.

Ši šventė skirta Mažosios Lietuvos lietuvių dainų šventės 90-mečiui.

Šeštadienį aidėjo estrados skliautai, mat čia nuo vidurdienio vyko dainų šventės repeticijos.

Pakilia nuotaika alsavo ir Klaipėdos centras – kelias valandas čia koncertavo Lietuvos vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų šokių grupės. Po kiekvieno pasirodymo koncerto vedėjai priminė praeiviams apie pagrindinį koncertą sekmadienį vakare vyksiantį Vasaros estradoje ir kvietė visus jo pamatyti.

Buvo akivaizdu, kad dauguma žmonių šią žinią išgirdo pirmą kartą, klaipėdiečiai ir miesto svečiai nepraėjo pro šalį, pasinaudojo proga pasigrožėti jaunųjų šokėjų pasirodymais, klausėsi chorų dainų.

Sekmadienį pirmoje dienos pusėje Vakarų Lietuvos krašto dainų šventės iniciatoriai – Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“.

Šiemetėje dainų šventėje pasirodys per 260 meno kolektyvų ir daugiau nei 7 tūkst. jų dalyvių iš visos Lietuvos. Žiūrovai matys chorų, etnografinių ir folkloro ansamblių, liaudies instrumentų orkestrų, šokėjų pasirodymus. Šventės puošmena – pučiamųjų orkestrai, atvykę iš Vakarų Lietuvos miestų.

Sekmadienį iš ryto šventės dalyviai paskutinį kartą repetuos Vasaros estradoje. 15.45 val. Liepų ir aplinkinėse gatvėse bus girdimas kariliono muzikos koncertas.

16 val. šventės dalyviai susirikiuos į margaspalvę koloną ir iš miesto širdies patrauks Klaipėdos Vasaros koncertų estradą. 17 val. prasidės Vakarų Lietuvos krašto dainų šventė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių