Klaipėdoje – klasikinės gitaros konkursas

  • Teksto dydis:

Gegužės 5 d. 10 val. Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokykloje vyks VII respublikinis klasikinės gitaros konkursas „Cantabile“.

Renginys į Klaipėdą iš visos Lietuvos sukvies įvairaus amžiaus grupių jaunuosius klasikinės gitaros atlikėjus nuo neriboto amžiaus iki 25 metų, grojančius solo bei ansamblyje. Konkurse gali dalyvauti visų muzikos mokyklų, aukštesniųjų ir aukštųjų mokyklų mokiniai bei studentai, taip pat neformalių arba privačių sistemų mokiniai. Renginio organizatoriai laukia ir savamokslių gitaros atlikėjų.

„Cantabile“ daug metų pasižymi dideliu dalyvių skaičiumi, pasirodymų įvairumu, kokybe. Svarbiausias konkurso akcentas – kompetentinga ir objektyvi komisija sudaryta iš penkių klasikinės gitaros profesionalų nuolat dalyvaujančių respublikinių ir tarptautinių konkursų žiuri.

Šiais metais konkurse dalyvauja daugiau nei 50 dalyvių ir beveik 20 pedagogų iš visos Lietuvos. Taip pat konkurse pasirodys dalyviai iš Latvijos. Šių metų naujovė – Mokytojo ir mokinio kategorija, kurioje varžysis mokytojų ir mokinių ansambliai.

Paprastai kiekvienas dalyvis atlieka privalomąją ir laisvąją programas. Pirmasis kūrinys atskleidžia jaunojo muzikanto meistriškumą, antrasis – stilių.

Konkurso metu bus eksponuojama Eduardo Balsio menų gimnazijos mokinių paroda konkurso tematika. Apdovanojimų ceremonijoje koncertuos grupė „Stop Jazz“, kurios vadovas – Deividas Kontrimas.

Konkurso partneris: Juozo Karoso muzikos mokykla.

Bičiuliai: „Meat Lovers Klaipėda“, Valdas Aleksandravičius.

Organizatorius: VšĮ Vakarų kranto jaunimo studija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių