Klaipėdoje Meno kieme – susitikimas su rašytoju L. Katkumi

  • Teksto dydis:

Penktadienį, lapkričio 22 d., 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kieme (Bažnyčių g. 4) rengiamas literatūros vakaras, kuriame dalyvaus rašytojas bei vertėjas Laurynas Katkus ir moderatorius Marius Burokas.

L. Katkus pristatys naujausią savo knygą – romaną „Judantys šešėliai“ (leidykla „Tyto alba“). Praėjusių metų pabaigoje pasirodęs romanas sukėlė ginčų ir sulaukė įvairiausių atsiliepimų – nuo pagyrimų dėl magiško realizmo tradicijos plėtotės iki priekaištų, neva ši knyga kompromituojanti filologus.

Pagrindiniai romano veikėjai yra universiteto dėstytojas Vytautas ir amžiaus pradžioje gyvenantis keliautojas, karys bei poetas Heinrichas, susijęs su Baltijos regionu. Iš pradžių, rodos, visiškai skirtingi jų gyvenimai ima artėti vienas prie kito ir keistai persipina.

L. Katkus – rašytojas ir vertėjas, trijų poezijos rinkinių, esė rinktinės ir romano autorius, kurio knygos yra pasirodžiusios Vokietijoje, Austrijoje bei JAV.  Į lietuvių kalbą jis yra vertęs F. Hoelderlino, P. Handkės, S. Sontag, S. Dacho („Taravos Anikė“) ir kitų autorių kūrinius.

Vakarą moderuos žinomas poetas ir kritikas, Jaunojo Jotvingio ir Naujojo knygnešio premijų laureatas Marius Burokas. Su L. Katkumi jis kalbėsis apie romano „Judantys šešėliai“ priešistorę, siužeto posūkius ir veikėjų charakterius, lietuvių prozos situaciją ir skaitytojų lūkesčius.

Renginio metu L. Katkus taip pat  pasidalys įspūdžiais apie savo viešnagę Ahrenshopo (Vokietija) menininkų namuose „Lukas“ šių metų gegužę. KKKC ne vienerius metus bendradarbiauja su šia įstaiga – partneriai organizuoja tarptautinius rezidentų mainus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių