Klaipėdoje – retrospektyvinė R. Treigio fotografijų paroda

Klaipėdos parodų rūmuose atidaryta fotomenininko Remigijaus Treigio retrospektyvinė paroda „Teritorijos“, apžvelgianti visą menininko kūrybos lauką.

Personalinėje Remigijaus Treigio parodoje – fotografijos, sukurtos nuo 1987-ųjų iki šių dienų. Daugumoje jų užfiksuotos vietos, į kurias menininkas grįžta po daugelio metų. Ekspozicija sudėliota taip, tarsi žiūrovas užeitų į tam tikrą teritoriją, tačiau, pasak autoriaus, jo fotografijos nėra konkrečių vietų dokumentacija. Jos kalba apie laiką – kas galėjo būti, kas yra dabar ir kas dar bus. Sukurti vienai meninei fotografijai kartais prireikia net kelerių metų, sakė fotografas.

„Man reikia toje vietoje susikaupti ir apsvarstyti bei pagalvoti. Kartais vietą, kurią fotografuosiu, susirandu anksčiau ir paskui laukiu mėnesį, metus, gal net daugiau kol jau galiu eiti fotografuoti“, – pasakojo fotomenininkas.

Nespalvotose fotografijose žmogus lieka už kadro. Pasak fotomenininko, jo fotografuoti objektai – tai ir yra žmogaus palikti pėdsakai.

Parodoje rodomas ir keturių minučių trukmės R. Treigio sukurtas filmas „Kelias“. Garsas, kiek vėliau pasivejantis įvykusį veiksmą, yra tarsi visos parodos įgarsinimas.

R. Treigio paroda „Teritorijos“ Klaipėdos parodų rūmuose veiks iki kitų metų pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių