Klaipėdoje svečiuosis V. Tamošiūno tapybos paroda

  • Teksto dydis:

Naujojoje Klaipėdos galerijoje mados ir verslo centre „Herkaus galerija” (Herkaus Manto g. 22) ketvirtadienį 17.30 val. bus atidaryta tapytojo Virginijaus Tamošiūno kūrinių paroda „Harmonija“.

V.Tamošiūnas – abstrakčiojo meno dailininkas, meistriškai įvaldęs ekspresyvių potėpių ir ryškių spalvų niuansus, dėl kurių jo kūryba artima vizijų, o ne realybės pasauliui.

Dailininkas aštriais potėpiais, kartais įterpdamas žodžio, rašto fragmentų, fiksuoja nuotaikų, akimirkų detales, tarp kurių išryškėja pagrindinė kūrybos ašis – žmogus, jo emocijos ir aplinka.

V.Tamošiūno abstrakcijos nėra buitiškos ar tiesmukos. Dailininkas įtaigiai ir metaforiškai perteikia sapnų, svajonių ir fantazijų pasaulį. Jo drobėse iš skirtingomis spalvomis konstruojamo dėmių žaismo ir linijinių potėpių formuojamas tuo pačiu metu vykstantis konfliktas ir dialogas, verda akivaizdžios aistros bei dramos, kartais spengia nerimo tyla, kartais vyrauja džiugios nuotaikos atspindžiai, tačiau kiekviename kūrinyje jaučiamas brandaus buvimo liudijimas, slypi savito kompozicinio braižo esmė.

„Man grožis toks: kartais purvinas, kartais švarus, kartais mylimas, kartais nekenčiamas, kartais saldus, dažniau kartus... Nemėgstu labai estetizuoto, išdailinto meno. Kartais tobulumas yra atstumiantis – norisi matyti, jausti tikrovės randus, sutrikimą, sėkmes ir nesėkmes, pozityvumą ir agresiją, netikrumą ir atradimo džiaugsmą – visa tai atspindi mūsų aplinką, dabartinį gyvenimą. Menas neturi būti išgalvotas. Svarbu, kad būtų tikra – abstraktu ir tikra... Sąmoningai ar ne, vis dėlto savo tapybos darbais siekiu harmonijos. Vidinės harmonijos su savimi ir pasauliu. Grožis slypi kiekvienoje netobuloje būties detalėje ir ji turi būti priimama kaip natūralus gimimo ir pabaigos rezultatas”, – savo kūrybą apibūdino V.Tamošiūnas.

V.Tamošiūnas 1988 m. baigė Šiaulių pedagoginio instituto Dailės fakultetą (dabar Šiaulių universiteto Menų fakultetas). Yra surengęs autorines parodas Paryžiuje (galerijoje „L’expo“ 2012 m.; galerijoje „Terre des Arts“ 2010 m.), Grenoblyje (galerijoje „Ex nihilo“ 2011 m.), Strasbūre (galerijoje „Carre’d’artistes“ 2011 m.), Morlė (galerijoje „Le regard eclaire“ 2010 m.), Stendalyje (miesto muziejuje 2008 m.), Osterburge (Osterburgo krašto muziejuje 2008 m.). Menininkas dalyvavo jungtinėse, tarptautinėse meno parodose Vokietijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje, Kinijoje, Čekijoje, Italijoje. Nuo 2009 m. yra tarptautinės menininkų grupės „Chanteloube“ narys.

V.Tamošiūno tapybos paroda „Harmonija“ Klaipėdoje bus eksponuojama iki vasario 14 d. Įėjimas į parodą – laisvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių