Klaipėdoje svečiuosius tarptautinis Kauno kino festivalis

  • Teksto dydis:

Spalio 18–20 d., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžiojo Vandens g. 2) uostamiesčio žiūrovų laukia gero kino puota – pažintis su Tarptautinio Kauno kino festivalio, šiemet stebinančio visiškai naujais ir nemaria klasika tapusiais meniniais filmais, debiutuojančių lietuvių kūrėjų bei pasaulinio garso menininkų darbais, programa.

Intelektualiam penktadienio, spalio 18 d., vakarui Kauno kino festivalis rekomenduoja vizualiai užburiančią australų režisierės Cate Shortland dramą „Lorė“ (2012). Apdovanojimus tarptautiniuose festivaliuose skinanti lyriška ir neįprasta holokausto studija supažindins su Lore (akt. Saskia Rosendahl) – mergina, kuriai pavesta rūpintis jaunesniais broliais ir seserimi, kai jų naciai tėvai paimami į sąjungininkų nelaisvę. „Lorė“ – sukrečianti kelionė laiku į nepakeliamai skaudžią praeitį, kurios bauginantys šešėliai dar ilgai temdys mūsų bei ateinančių kartų atmintį. Seanso pradžia – 19 val.

Šeštadienį, spalio 19 d., 17.30 val. festivalis pakvies leistis į mūzų medžioklę kartu su dokumentinių filmų kūrėju Andreasu Koefoedu bei danų „indie“ roko kolektyvu „Efterklang“. Komanda keliaus į apleistą Šiaurės Rusijos miestelį Piramidą, kuris kadaise buvo anglies kasybos centras. Pasakotojas Aleksandras – buvęs Piramidos gyventojas – perkels žiūrovus į praeitį, kurioje miestas klestėjo, o irusų darbininkai su šeimomis čia gyveno tarsi paralelinėje visuomenėje, toli nuo žiaurios Sovietų Sąjungos realybės. „Piramidos vaiduoklis“ (2012) – šskirtinis danų muzikinis bei vizualinis šedevras, atskleidžiantis ne tik „Efterklang“ kūrybinį procesą bei albumo muzikines subtilybes, bet ir Šiaurės gamtos grožį.

19 val. estė režisierė Heleri Saarik savo debiutine juosta skambiu pavadinimu „Visi muzikantai yra šunsnukiai“ (2012) žiūrovą nuves į visatą, kurioje riba tarp realybės ir iliuzijų yra neįtikimai plona. Toks pasaulis pažįstamas visiems, kurie suvokė, kad yra laikas suaugti ir pripažinti, jog vien iliuzijų nepakanka, bei tiems, kurie, nepaisydami visko, pasirinko svajoti.

Sekmadienį, spalio 20 d., 19 val. Tarptautinis Kauno kino festivalis su klaipėdiečiais kino mėgėjais atsisveikins svarbiu Lenkijos visuomenės pokyčių ir devintojo dešimtmečio jaunosios kartos galimybių liudijimu tapusiu Leszeko Dawido filmu „Tu – Dievas” (2012). Kaip rašė „Gazeta Wyborcza“ kritikas Romanas Pavlovskis, „šis filmas nėra dar viena švelni pasaka apie nugalėtą gėrį, tai – radikalus pasakojimas apie pasaulį, kuriame visi nekovojantys nuskęsta. Puikiai sumontuotoje, tikrais faktais paremtoje istorijoje prabylama prieštaringa hiphopo kalba“.

Bilieto kaina – 6 Lt. Bilietus festivalio dienomis galima įsigyti KKKC Parodų rūmų kasoje.

Susiję filmai:

Lorė
Rež. Cate Shortland, Vokietija, Australija, Jungtinė Karalystė, Drama, 2012 m., 109 min., vokiečių k. su angliškais ir lietuviškais subtitrais, N-7

Piramidos vaiduoklis
Rež. Andreas Koefoed, Danija, Muzikinė dokumentika, 2012 m., 57 min., rusų, anglų ir danų k. su angliškais ir lietuviškais subtitrais, V

Visi muzikantai yra šunsnukiai
Rež. Heleri Saarik, Estija, Drama, 2012 m., 90 min., estų k. su angliškais ir lietuviškais subtitrais, N-16

Tu – Dievas
Rež. Leszek Dawid, Lenkija, Drama, 2012 m., 110 min., lenkų k. su angliškais ir lietuviškais subtitrais, N-7

BĮ Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras neatsako už kitų organizatorių pateiktos informacijos turinį. Visa atsakomybė už informacijos turinį, autorinių teisių laikymąsi bei atitikimą Lietuvos Respublikos įstatymams tenka informaciją pateikusiam šaltiniui.


Šiame straipsnyje: LorėKKKCKauno kino festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių