Klaipėdoje – šventė kačių mylėtojams

Sekmadienį klaipėdiečiai ir miesto svečiai dar gali aplankyti „Švyturio“ arenoje vykstančią tarptautinę Baltijos šalių kačių nugalėtojų parodą.

Lietuvos felinologų draugija „Bubastė“ yra vienintelis FIF‘e (Tarptautinės felinologų federacijos) atstovas Lietuvoje, tad jai buvo suteikta didelė garbė pakviesti kačių augintojus dalyvauti „Baltic Winner Show“.

Kačių mylėtojai pastaruoju metu labiausiai mėgsta auginti Meino meškėnus ir Norvegijos miškines, jų parodoje galima pamatyti nemažai. Didesnės už kitas kates, šiek tiek primenančios lūšis katės yra mielos, tik su jomis daugiau vargo ruošiant jas parodoms dėl ilgo kailio.

Parodoje dalyvauja 14 šalių kačių mylėtojai, jie atsivežė per 200 kačių. Lankytojai skirtingai reaguoja į išpuoselėtas kates, kiekvienam patinka vis kita veislė, tačiau visi be išimties neslepia švelnių jausmų murklėms.

Tarp ypatingų veislių atstovių parodoje yra ir beveislių kačių. Vienos jų istorija primena pasaką pie Pelenę. Beveislę labai įdomaus kailiuko katytę rado kauniečiai, ją kastravo ir priglaudė. Gražus ir gero būdo gyvūnas prieš porą metų buvo paruoštas dalyvauti parodoje Kaune. Ten pat savo augintinius atvežę felinologai iš Suomijos pamatė šią katę ir pasišovė ją įsigyti.

Vienintelė buvusių šeimininkų sąlyga prieš atiduodant Lilli pavadintą katę buvo gauti  nuotraukų, fiksuojančių šios katės gyvenimo momentus.

Lilli jau porą metų gyvena pas suomius veisėjus, yra mylima ir ne kartą dalyvaudama naminių kačių klasės konkurse tapo laimėtoja.

Sekmadienį kačių paroda visą dieną lauks lankytojų, čia galima ne tik apžiūrėti kates, bet ir nusipirkti savo augintiniams priežiūros priemonių, maisto, drabužėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dievas nubaus

Dievas nubaus portretas
Kastruoja eina prieš gamtą

Durnynas

Durnynas portretas
Durnių laivas prietrankos
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių