Klaipėdoje – vertikalaus šokio spektaklis tarp statomų laivų

Reginių ir renginių išlepinta uostamiesčio publika šeštadienį turės progą pamatyti unikalų šokio spektaklį, kuris vyks laivų statykloje. Elinge, kur gimsta laivai, ant 25 metrų aukščio vartų šokdami lynais leisis baleto šokėjai.

Ką nors panašaus Lietuvoje, vargu ar galima pamatyti. Kur kas mažesniame 17 metrų aukštyje Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėjai drauge su olandais šoko pernai. Esama slaptos minties kitais metais panašų šokį sukurti ant aukščiausio uostamiesčio statinio – 87 metrų aukščio kamino.

Šį savaitgalį klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės unikalią galimybę patekti į „Vakarų Baltijos laivų statyklą“ (Pilies g. 8), kur bus rodomas neįprastas vertikalaus šokio spektaklis „Giedanti Vydūno upė“, skirtas Vydūno 150-osioms gimimo metinėms.

Spektaklio metu bus daug improvizuojama. Gros tikras orkestras, kurio atliekama muzika bus derinama su įrašais. Milžiniški elingo vartai virs šokių scena ir vaizdo projekcijų ekranu vienu metu.

Spektaklio atlikėjai Inga Briazkalovaitė ir Aurelijus Liškauskas nėra vertikaliųjų šokių naujokai, tad klausinėjami apie aukščio baimę juokauja. Tiesa, tuo metu, kai jie kasdien lipdavo ant vartų ir pustrečios savaitės repetuodavo, baigiamame statyti laive dirbę darbininkai sustingdavo iš nuostabos.

Pasiūlymas įsileisti menininkus į laivų statyklą nustebino bendrovės „Vakarų laivų gamykla“ įmonių grupės generalinį direktorių Arnoldą Šileiką. Jis šią mintį išgirdo iš miesto mero Vytauto Grubliausko.

Drąsų eksperimentą galės vienu metu stebėti apie tūkstantis žiūrovų, bilietų kainos neturėtų išgąsdinti, už galimybę pamatyti kiek trupiau nei pusvalandį trunkantį unikalų spektaklį prašoma sumokėti penkis eurus.

Scenarijaus autorė Sondra Simana kūrė spektaklį apibendrindama Vydūno veiklą, moteris čia – ir dvasia, ir laumė, ir motina, vyras – pats Vydūnas. Autorė kūrė scenarijų prisimindama paties Vydūno veikalus, kurie turėtų būti rodomi didelėse erdvėse, su vaizdo projekcijomis ir daugybe simbolių.

Žiūrovai pamatys vientisą kūrinį, kurį autorė sąlygiškai suskirstė į keturias dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inkrepas

Inkrepas portretas
Abu dideli kvailiai...pinigu ir eklamos noretojai...Mėšlas....

Čia tikrai ne menas

Čia tikrai ne menas portretas
Čia nežinia kas.Senoliai pasakytų ,,išsidirbinėjims iš dyko buvimo". Manau kad čia tos niekam nežinomos režisierės išsikraustė iš proto. Gal sexso trūksta ar dar ko..O gal visiškai atrofavosi fantazija ir kūryba? Gaila kad taip valkiojamas ir žeminamas Vydūnas. Siūlau/už dyką/ kitą kartą ,,susimesti"su tokiu kažkada pasivaidenusiu skulptorium katras lipino skulptūrėles iš mėsos. Labai tiktų kad jūsų akrobatai bėgiodami sienomis dar ir mėsa mosuotų

Jis

Jis portretas
Įdomu, ką galvoja tas korpusų surinkėjas ar kažkelintos kategorijos suvirintojas Vasia iš Baltarusijos ar Ukrainos žiūrėdamas į šį cirką :))))))))
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių