Klaipėdoje vyrauja tatuiruočių karštligė

Klaipėdos kūno puošybos entuziastai plūsta darytis tatuiruočių. Nutarusiesiems pasigražinti Turgaus gatvėje įsikūrusioje studijoje teks laukti eilėje ir iki vasaros pabaigos.

Uostamiesčio tatuiruočių meistro Danieliaus Djačkovo darbotvarkė šiandien – itin įtempta. Profesionalas nespėja suktis savo vadovaujamoje studijoje, kur dirba penki meistrai ir vienas mokinys. Naujus užsakymus jis priims tik rugpjūčio viduryje.

Nuo 1998-ųjų kūno puošybos srityje dirbantis profesionalas pasakojo, kad jo klientai – įvairaus amžiaus ir socialinio statuso žmonės. Nuo senukų iki kostiumuotų verslininkų.

Per ketverius metus nuo studijos įkūrimo pradžios joje apsilankė labai daug keistuolių.

"Vienas žydų kilmės senolis turėjo ant krūtinės ištatuiruotą K.Marksą, J.Staliną ir V.Leniną, o per vidurį – Kremliaus bokštą su užrašu "Maskva". Teko visą šią grožybę perdaryti, nes, kaip pats sakė, jam buvo gėda nusirengti paplūdimyje. Tai pertatuiravau į rožes ir Klaipėdos švyturį", – prisiminė D.Djačkovas.

Meistrui savo kūną patiki ir solidūs, aukštas pareigas einantys bei nuosavus verslus turintys klaipėdiečiai. Kaip pats juokavo – nuo studento iki prezidento.

"Po marškiniais esančių tatuiruočių nesimato. Tačiau vaizdas nustebintų daugelį", – atskleidė pašnekovas.

Tatuiravimo subtilybių nemoko jokia aukštoji mokykla Lietuvoje. Todėl jam teko padirbėti pas meistrą pagalbininku.

"Baigęs Klaipėdos E.Balsio menų gimnaziją įstojau į Vilniaus dailės akademiją. Esu profesionalus dailininkas, o pagal specialybę – kalvis-juvelyras. Bandžiau dirbti juvelyru, bet reikėjo rinktis. Sėdėti ant dviejų kėdžių vienu metu buvo nepatogu. Geriau vienoje srityje – geriausias, nei daugelyje – vidutiniškas", – šypsojosi tatuiruočių meistras.

Esą šiuo metu kūno puošybos srityje vyrauja keistos, nestandartinės tendencijos: "Žmonės reikalauja unikalių, meniškų idėjų. Tačiau nėra nieko blogiau už šablonines tatuiruotes. Mes jas vadiname išprievartautomis – tai yra internete paplitę darbai, kuriuos darosi dauguma".

D.Djačkovas kartu su Šilojų seniūnaitijos seniūnaičiu Aurimu Mockumi organizuoja festivalį "Memel Tattoo Convention". Liepos 8–10 d. uostamiestis antrą kartą taps tatuiruočių meistrų centru, kai suvažiuos kone du šimtai profesionalų bei gausybė šio meno gerbėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Man pagyvenusiam zmogui baisu darosi paskaicius komentarus!!kazkas nenormalaus zmonese,jie matyt tebegyvena 50 metu atgal ir nenori matyti kas dedasi aplink!tatuiruotes jiems kaip kokia xolera,maras ar kazkas tokio!jug jei nepatinka neziurekit,neskaitykit ir aplamai uzsiciaupkit!o man jos grazu ir net labai,nors ir senyvam amziuje sutikciau pasidaryti rankove ir tuom labai didziuociausi!!!

pasibaisejusiems kausams

pasibaisejusiems kausams portretas
Jei baisu,neziurekit ir nevemkit viesai savo tamsumo ir bukumo.

liucė

liucė portretas
Danio daromos tatuiruotės– žiauriai gražios, gyvenimo filosofija – įkvepianti, bet ta istorija su senoliu... ar tikrai jo tautybė čia buvo žiauriai svarbus ir minėtinas faktas? O jeigu jis būtų lietuvių kilmės, tai rašytumėte "vienas lietuvių kilmės senolis"? :)
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių