Su džiazo žvaigždėmis vienoje scenoje pasirodė ir mero dukra

Pašėlęs ir galingas, nenuilstančiame džiazo ritme visus paskandinęs 23-iasis Klaipėdos pilies džiazo festivalis šeštadienį baigėsi su trenksmu. Festivalio kulminacija tapo iš Izraelio atvykusi spalvinga grupė „Funk‘n‘Stein“, privertusi minią dainuoti kartu.

Kone daugiausia žmonių į Kruizinių laivų terminalą suplūdo šeštadienį – paskutinę 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio dieną. Labiausiai muzikai pasišventusiųjų neišbaidė net po vidurnakčio prapliupęs nedidelis lietus.

Vakarą pradėjo šių metų festivalio siurprizas – grupė „Chiefs Band“ iš Baltarusijos, saksofono ir fleitos virtuozas Francisco Angel Blanco „Latino“, pasirodęs drauge su aktyviausius Vakarų regiono džiazo muzikantus vienijančiu Klaipėdos džiazo orkestru.

Kiek vėliau ant scenos buvo galima išvysti būgnininko, perkusininko Verno Spevako ir trimito virtuozo Davido Katzo bei Klaipėdos džiazo orkestro jungtinį pasirodymą.

Iškart po jo geros muzikos dozę drauge su savo grupe padovanojo vienas žymiausių Lenkijos bosinės gitaros virtuozų Wojtekas Pilichowskis. Besibaigiant jo pasirodymui, ant scenos užlipo ir Klaipėdos mero dukra Elzė Grubliauskaitė su gitara rankose. Stebint tūkstantinei miniai jaunoji muzikantė, nors ir labai jaudinosi, tačiau užtikrintai pademonstravo savo gabumus ir sulaukė audringų plojimų.

Visai vakarėjant romantiškuose muzikos garsuose festivalio žiūrovus paskandino „Till Brönner Septet“ – vienas garsiausių Vokietijos džiazo muzikantų, kuris prieš metus, Tarptautinės džiazo dienos proga, buvo pakviestas pasirodyti Baltuosiuose rūmuose.

Vakaro pabaigoje, maždaug 1,5 val. po vidurnakčio, įvyko iš Izraelio atvykusio absoliutaus muzikos fenomeno, dar vadinamo „nesustabdoma fanko ritmo mašina“, grupės „Funk‘n‘Stein“ pasirodymas. Pastarasis vainikavo 23-iąjį Klaipėdos pilies džiazo festivalį.

Ant scenos pasirodžius grupės puošmenai Elran Dekel, netikėtai pradėjo lyti. Tiesa, smulkus ir gaivus lietus gerbėjų neišbaidė – žmonės toliau linksminosi garsiai atkartodami žymių muzikantų dainų žodžius.

Dar prieš pasirodant grupei „Funk‘n‘Stein“, festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė nepraleido progos padėkoti festivalio pagalbininkams, be kurių, jos žodžiais tariant, šis renginys nebūtų įvykęs.

„Ačiū. Jūs – patys geriausi“, – gerų žodžių negailėjo I. Grubliauskienė.

Šiemet Klaipėdos pilies džiazo festivalio nauju didžiuoju rėmėju tapo tapo bendrovė „Volfas Engelman“. Uostamiesčio džiazo fiestos mecenatystė alaus daryklai „Volfas Engelman“ svarbi ir simboliškai – ji su uostamiesčiu turi glaudžių istorinių ryšių. Alaus darykla dar tarpukariu Klaipėdoje turėjo veikiančią savo atstovybę, alaus sandėlį ir netgi „Volfo“ vardo restoraną.

„Mes džiaugiamės ir vertiname rinktinius džiazo kūrinius ir žmones, kurie jų klausosi. Viliamės, kad mūsų draugystė bus tvirta, tad ta proga Klaipėdos Pilies džiazo festivalio vadovei I. Grubliauskienei įteikėme vieno žymiausių ir mylimiausių džiazo atlikėjo vinilo plokštelę”, – teigė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Daugiau nei 200 muzikantų ir atlikėjų iš Lietuvos bei užsienio, tarp kurių garsiausios pasaulio džiazo ir „world“ muzikos žvaigždės, beveik trys dešimtys įvairių muzikinių pasirodymų ir koncertų, meninių projektų, renginių ar seminarų, kelios dešimtys burėmis pasidabinusių laivų bei šimtai džiazuojančius vėjus gaudančių buriuotojų ir, kas svarbiausia, dešimtys tūkstančių Klaipėdą užplūdusių gerą muziką mėgstančių žmonių, visa tai jau prabėgęs 23-iasis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

#klaipedosateitis

#klaipedosateitis portretas
Gerbiamieji, nelabai suprantu ko tai piktinates? Taigi tuos neoliberalus su meru rinkote net dvi kadencijas. Jie nieko nenuveike pirmoje kadencijoje, o juo labiau nieko nereikejo tiketis antroje. Ka isrinkote, ta ir kentekite arba eikite i gatves reikalaudami mero ir visos tarybos atsistatydinimo, jei jau dabar nebenorite beveik dar dvieju metu laukti. Junkites prie "Klaipedos Ateitis" judejimas. Ieskokite mus facebook'e #klaipedos ateitis. Kovokime kartu pries tokia supuvusia Klaipedos valdzia.

AK

AK portretas
"Klaipėdos jaunimas prašo šiolaikiškos muzikos. O mes turime tik tautinių liadies festivalių ir Jazz." - jūs nesidomite, todėl ir kliedite. Festivalyje grojama nemažai jaunimui ir plačiam amžiui skirtos muzikos, netgi daugoka būtent nulengvintos. Visgi, sieti miesto tradiciją su viena šeima dera su saiku. Ir gal išeitų suvaldyti smarvę: alkoholio tvaiko, rūkalų, pigių dezodorantų. Kultūros renginyje pageidautina kultūros, ne girto liaudies pasibuvimo.

Dėl mero dukters pasirodymo

Dėl mero dukters pasirodymo portretas
Čia tokia viešųjų pirkimų atmaina.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių