Klaipėdos džiazo orkestras vyksta į Odesą

  • Teksto dydis:

Geriausius, išraiškingiausius ir aktyviausius Vakarų Lietuvos muzikantus suvienijęs Klaipėdos džiazo orkestras „kraustosi“ į Odesą (Ukraina). Tiesa, tik laikinai. Tam, kad sudalyvautų unikalaus, trijų susivienijusių miestų – Klaipėdos, Odesos ir Valensijos (Ispanija) - jungtinio projekto „Trys jūros, trys miestai, viena meilė džiazui“ premjeroje rugsėjo 22 dieną, tarptautinio džiazo festivalio „Odessa JazzFest 2017“ metu. 

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės teigimu, jungtinis trijų šalių projektas „Trys jūros, trys miestai, viena meilė džiazui“ suvienijo išskirtinius Lietuvos, Ispanijos ir Ukrainos atlikėjus bei muzikantus – geriausius muzikantus apjungusį Klaipėdos džiazo orkestrą (Lietuva), saksofono ir fleitos virtuozą Francisco Angel Blanco „Latino“ (Ispanija) bei kerinčio balso savininkę vokalistę Anastasiją Bukiną (Ukraina).

„Užgimęs naujas tarptautinis projektas – tai ilgametės Klaipėdos ir Odesos miestų bei tamprios Klaipėdos pilies džiazo festivalio ir džiazo festivalio „Odessa JazzFest“ draugystės pasekmė. Kartu džiaugiamės ir naujuoju bendru savo partneriu – Valensijos džiazo festivalio organizatoriumi, muzikų kolektyvu „Sedajazz“. Neabejojame, kad aktyvi trijų festivalių draugystė tik dar labiau suartins geros muzikos mylėtojus skirtingose šalyse bei paskatins aktyvesnius Lietuvos, Ukrainos ir Ispanijos kultūrinius mainus“, - sako Inga Grubliauskienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.

Kęstučio Sovos vadovaujamas Klaipėdos džiazo orkestras jau tapo tikra Lietuvos uostamiesčio džiazo muzikos vizitine kortele. Energingas, emocionalus ir skambesiu brandus orkestras gali pasigirti ne tik aktyviu koncertavimu visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje, o scenoje jis jau ne kartą pasirodė su garsiausiomis džiazo pasaulio žvaigždėmis, kaip, pavyzdžiui, būgnų dievu Jojo Mayer.

Ispanas Francisco Angel Blanco „Latino“ ne tik saksofono ir fleitos virtuozas, bet ir muzikos pedagogas, prodiuseris bei Valensijos muzikų kolektyvo „Sedajazz“ vadovas, pelnęs pripažinimą ir apdovanojimą ne tik Ispanijoje, bet ir už jos ribų. Francisco gali pasigirti savo pasirodymais prestižiniuose festivaliuose Europoje, Šiaurės Amerikoje, Pietų Afrikoje ir kt., taip pat ir tuo, kad jo albumas „Este Tambien“ buvo paskelbtas geriausiu „Off jazz“ įrašu ir nominuotas Grammy.

Trečioji projekto grandis, nepriekaištingoji vokalistė Anastasija Bukina, savo gurmanišku džiazo vokalu ir nuotaikinga siela užkariavusi Ukrainos gerbėjų širdis. Daugiau nei 15 metų scenoje koncertuojanti atlikėja penkerius metus buvo Odesos nacionalinės filharmonijos solistė, taip pat dalyvavo daugybėje įvairių Ukrainos  muzikinių projektų, tačiau visada liko ištikima džiazo muzikos stiliui.

„Išskirsiu, kad suorganizuoti trijų šalių projektą „Trys jūros, trys miestai, viena meilė džiazui“ būtų neįmanoma, jei nebūtume sulaukę pagalbos ir palaikymo iš Tarptautinių Ukrainos oro linijų (MAU), sutikusių nuskraidinti Klaipėdos džiazo orkestrą su papildomu bagažu į Odesą. Dėkojame ir Lietuvos ambasadoriui Ukrainoje Mariui Janukoniui, Lietuvos garbės konsulei Odesoje Lenai Drutis, Lietuvos konsului Valensijoje Dainiui Šriubšai ir konsulato atstovei Vilmai Dobilaitei, Odesos merui Genadij Truchanov, „Odessa JazzFest“ vadovei Natalijai Ertnovai, „Sedajazz“ vadovui Francisco Angel Blanco „Latino“, Valensijos turizmo agentūrai „Turismo Valencia“ ir žinoma sklidiniems kūrybinių ambicijų Klaipėdos džiazo orkestro muzikantams bei jo vadovui Kęstučiui Sovai. Ką džiazas sujungė – te niekas neišskiria“, - pažymi I. Grubliauskienė.

Beje, tarptautinio džiazo festivalio „Odessa JazzFest 2017“ metu Odesoje sužibs ir dar vienas lietuviškas akcentas – bus atidaryta poparto kūrėjo, tapytojo, knygų iliustratoriaus, fotografo, muzikanto ir dainų tekstų autoriaus Algio Kriščiūno paroda „Naktinės mintys, dienos sapnai“.

Klaipėdos džiazo orkestras ir Francisco Angel Blanco „Latino“ 23-iojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio metu:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dukra

Dukra portretas
Kuo didziausios sekmes orkestrui ir jo vadovui Kestui Sovai. Ir zinoma, vadybininkei, kuri stengiasi, kad Klaipedos vardas butu girdimas uzsienyje.

Tai ir meras važiuos?

Tai ir meras važiuos? portretas
Ten juos ir palikit.Be dūdos ir džaizo festivalio nieko kito nesugeba
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių