Klaipėdos kamerinis orkestras muzikuos su širdžių karaliene Jaël

  • Teksto dydis:

Jie jau du kartus buvo susitikę Šveicarijoje, o netrukus susitiks Lietuvoje. Ji yra labai laukiama viešnia prestižiškiausiuose muzikos festivaliuose ir koncertų salėse. Jis nuolat bendradarbiauja su įkvepiančiais atlikėjais iš viso pasaulio ir atlieka pačių įvairiausių stilių muziką.

„Jos balsas apgaubia kaip švelnus kašmyras saulėtą pavasario rytą”, – rašė „OK Magazine“ apie populiariausią Šveicarijos vokalistę Jaël. Klaipėdos kameriniam orkestrui (KKO) teko laimė pernai su ja parengti programą ir koncertuoti „Klangantrisch“ festivalyje (Šveicarija) bei įrašyti kompaktinę plokštelę. Žaviąją solistę ir klaipėdiečių orkestrą suvedė žymus šveicarų dirigentas ir fleitininkas Kasparas Zehnderis, dirigavęs minėtam koncertui ir jo metu vykusiam įrašui. Šiemet liepos 7-ąją Jaël ir KKO labai sėkmingai pasirodė Montreux džiazo festivalyje Ženevoje.

Liepos 24-ąją, antradienį, 20 val. parke prie Klaipėdos koncertų salės nuostabias emocijas skleis Jaël ir KKO programa „Jaël – širdžių karalienė“, vainikuosianti vasaros koncertų ciklą. Kitą dieną ta pati programa skambės Kristupo vasaros festivalyje Vilniuje. Solistei antrins Larissa Bretscher (pritariamasis vokalas, Šveicarija), o Cédrico Monnier (Šveicarija) kalbinamas fortepijonas praturtins orkestro spalvų paletę.

Koncerte bus atliktos originalios dainos iš Jaël CD „Orkestra“, kurių aranžuotes styginių orkestrui sukūrė Rimantas Giedraitis. Kompaktinėje plokštelėje įrašyta 15 dainų, parašytų per 15 metų. Šios subtilios asmeninės išpažintys skamba išties jaudinamai ir emocionaliai. Dėl puikių R.Giedraičio aranžuočių kartais jos priartėja prie vokalinės kamerinės muzikos skambesio. KKO muzikavimas jautriai ir skoningai papildo kerintį solistės vokalą.

Jaël pelnė tarptautinį pripažinimą savitu dainavimo stiliumi, frazavimo lengvumu bei originalia crossover stiliaus kūryba. Muzikos kritikų nuomone, ji turi ypatingą dainų rašytojos intuiciją ir psichologinės lyrikos, bylojančios apie autentiškus išgyvenimus, kūrėjos talentą. Klausytojus iškart sužavi minkštas ir švelnus solistės balsas, jos muzika tiesiog skverbiasi nuo scenos, pripildo salę, palikdama erdvės minties skrydžiui.

Dainų kūrėjos ir atlikėjos sceninė patirtis siekia net 20 metų; pusę to laiko ji koncertavo kaip pagrindinė populiarios šveicarų grupės „Lunik“ vokalistė. Jaël yra jos sceninis vardas, atsiradęs iš vaikystėje sunkiai ištariamo tikrojo vardo Rahel.

Beje, tarp dviejų Jaël ir KKO susitikimų Šveicarijoje solistė ne tik spėjo išleisti bendros meninės kūrybos kūdikį – CD „Orkestra“, bet ir pagimdyti sūnų. Tad į Lietuvą dainininkė atvyks kartu su vyru ir pusės metų Eliahu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių