Klaipėdos koncertų salėje – D. Sinkovskis

  • Teksto dydis:

Sezono atidarymas – ypatinga šventė, tad ir koncertas turi būti įspūdingas. Virtuoziškai smuiku grojantis, diriguojantis ir net dainuojantis Dmitrijus Sinkovskis Klaipėdos koncertų salės scenoje susitiks su Klaipėdos kameriniu orkestru ir neabejotinai nustebins.

Rugsėjo 14 d., penktadienį, 18.30 val. XV KKS koncertinį sezoną pradės įkvepianti baroko muzikos programa „Fejerverkai sezono pradžiai“.

Barokinio griežimo specifiką ir repertuarą meistriškai įvaldęs rusų smuiko virtuozas D. Sinkovskis kūrybinę partnerystę su Klaipėdos kameriniu orkestru užtvirtina jau trečiu bendru projektu. Muzikas savo koncertuose griežia ir diriguoja, tačiau publiką labiausiai nustebina prabilęs unikalaus tembro balsu – kontratenoru.

D. Sinkovskis smuikuoja nuo 5-erių metų, baigė prestižinę Maskvos valstybinę P. Čaikovskio konservatoriją, kurioje šiuo metu dėsto. Jis yra laimėjęs daug tarptautinių konkursų, tarp jų – J. S. Bacho konkursą Leipcige (Vokietija), Musica Antiqua konkursą Briugėje (Belgija), Biberio konkursą Austrijoje ir kitus. Atlikėjas intensyviai koncertuoja Rusijos, Europos, Kanados ir JAV koncertų salėse, vadovauja ansambliui La Voce Strumentale, dirba su žymiausiais Europos baroko orkestrais.

Pradėjęs tarptautinę karjerą kaip smuikininkas vėliau D. Sinkovskis atskleidė ir savo vokalinius sugebėjimus. Jis dainuoja kontratenoru, kurio koloritas artimiausias moteriškam sopranui, o diapazonas – mecosopranui. D. Sinkovskio aukštas vyriškas balsas yra lankstus ir gerai tinka subtiliai baroko ornamentikai atskleisti. Pasirodymų metu jis pakeri kolegas ir publiką savo charizma, spinduliuojančia magiška garso šviesa ir atlikimo kokybe.

„Kvėpavimą gniaužianti energija ir blizganti technika. D. Sinkovskis yra kūrybingas genijus. Jis leidžia mums pajusti didžiojo meno esmę, sugeba paveikti ne tik mūsų suvokimą, bet ir emocijas. Jo atlikimas ryškiai pranoko tai, ką iš anksto mes galėjome įsivaizduoti“, – taip apie D. Sinkovskio muzikavimą rašė kritikai po itin sėkmingų pasirodymų Australijoje.

Šio iškilaus solisto scenos partneris vėl bus Klaipėdos kamerinis orkestras. Meno vadovo Mindaugo Bačkaus iniciatyva kolektyvas nuosekliai gilinasi į baroko muzikos interpretaciją: dalyvauja meistriškumo klasėse su senosios muzikos atlikimo specialistais, į savo programas įtraukia istorinius instrumentus. Jo dėka Klaipėdoje jau išgirdome keletą ypatingų barokinių programų.

„Fejerverkai sezono pradžiai“ nuskambės kartu su gražiausia baroko muzika – klausysimės Johanno Sebastiano Bacho, Antonio Vivaldi, Georgo Friedricho Händelio, Francesco Geminiani ir Georgo Philippo Telemanno kompozicijų. Atliekant pastarojo autoriaus Koncertą 3 smuikams, styginiams ir basso continuo kartu su D. Sinkovskiu solo partijas grieš orkestro koncertmeisterė Ingrida Rupaitė-Petrikienė ir Aidas Strimaitis.

Kartu su puikiais atlikėjais ir puošniais baroko epochos kūriniais pradėtas XV Klaipėdos koncertų salės koncertinis sezonas įkvėps būsimiems muzikiniams susitikimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių