Klaipėdos koncertų salėje liesis muzikinės meilės istorijos

  • Teksto dydis:

Artimiausią trečiadienį 18 val. Klaipėdos choras „Aukuras“ kviečia į smagų romantišką ir žaismingą teatrealizuotą muzikinį vaidinimą „Romantiškas vaizdelis“.


 

Artimiausią trečiadienį 18 val. Klaipėdos choras „Aukuras“ kviečia į smagų romantišką ir žaismingą teatrealizuotą muzikinį vaidinimą „Romantiškas vaizdelis“.

„Romantiškas vaizdelis“ vyks retro kavinėje, kuria trumpam taps Klaipėdos koncertų salės scena. Pasak vaidinimo režisieriaus Nerijaus Gedmino, yra tokiu vietų, kuriose žmonės susitinka, bendrauja ir šis bendravimas kartais perauga į kažką daugiau. Viena tokių, žinoma, yra kavinė; anksčiau ji buvo išties svarbi susitikimų vieta. Tada kavinėse gyvenimas virte virė, tai buvo tikra teatro scena: čia susitikdavo ir mintimis dalydavosi įvairiausi žmonės, rytinę kavutę gerdavo elegantiškos damos, svarbiausias naujienas aptardavo galantiški vyrai, vakarais grodavo gyva muzika ir vykdavo šokių vakarai... Kavinės šurmulyje dažnai užsimegzdavo draugystė ir įsižiebdavo meilės jausmas...

Retro kavinėje skambės choro vadovo ir dirigento Alfonso Vildžiūno parinkti lyriniai, šmaikštūs, nostalgiški ir teatrališki lietuvių autorių kūriniai. Tarp jų – Nijolės Sinkevičiūtės romansas apie nelaimingą meilę „Romantiškas vaizdelis“, Gedimino Purlio „Tamošius Bekepuris“, parašytas pagal Kazio Binkio humoristinės poemos tekstą, Algimanto Bražinsko baladė „Karčiama“. Liaudies išmintis bylos ir Fausto Strolios, Vaclovo Augustino, Valterio Kristupo Banaičio harmonizuotose dainose.

Kavinės lankytojais virtę choristai pasakos įvairias meilės istorijas bei dalysis amžinais liaudies išminties perlais. Kavinėje svečiuosis ir mimas Aleksas Mažonas, atiduosiantis savo kūną muzikos įkvėpimui. Kavinės muzikantų vaidmuo atiteks šarmingai trijulei: šauniam improvizatoriui smuikininkui Juozui Staniuliui, kontrabosininkui Romui Grigaičiui ir akordeonininkui Žygimantui Laurinavičiui. Prieš akis atsivers tikras nostalgiškas retro kavinės vaizdelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių