Klaipėdos kraštui – grafiko paroda

  • Teksto dydis:

Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje (Didžioji Vandens g. 2) atidaryta Augustino Virgilijaus Burbos grafikos ir mažosios plastikos paroda „Šimtmečių žemėje“. Ekspozicija skiriama Klaipėdos krašto metams.

„Esu ne vieno šimtmečio Klaipėdos krašto ir tik dešimtmečiais matuojamos kūrybinės mano veiklos ir gyvenimo žemėje. Ruošiant personalinės parodos kolekciją iš čia būnant kurtų grafikos bei mažosios plastikos darbų ryškinosi šio krašto ir mano savasties santykis: kaip tave budina konkretūs istoriniai vyksmai, didžiosios asmenybės, pati žemė. Nors žinia, kokios bebūtų pašalinės jėgos, asmuo, teikdamas joms pažintinę formą, yra intencionalus. Emocinėse kultūrose tai labai akivaizdu. Būtent šito einame ieškoti į parodas, muziejus. Čia jos saugomos“, – taip savo parodą apibūdino žinomas uostamiesčio kūrėjas.

Augustinas Virgilijus Burba gimė 1943 m. Grūšlaukio kaime, Kretingos r.

1966–1971 m. studijavo dailės pedagogiką ir tapybą tuomečiame Vilniaus valstybiniame dailės institute (dab. Vilniaus dailės akademija).

Nuo 1980 m. – Lietuvos dailininkų sąjungos narys, 2007 m. suteiktas LR meno kūrėjo statusas. Už pedagoginį darbą (1990–2017 m.) VDA Klaipėdos fakultete suteiktas docento vardas.

Dirba figūratyvinio žanro piešinio, estampinės grafikos, tapybos, medalio meno srityse. Dalyvavo kolektyvinėse parodose (per 300), suruošė personalinių parodų (35) Lietuvoje bei užsienyje.

Už meninę kūrybą pelnyta apie 30 įvairių apdovanojimų. Darbų yra įsigiję šalies bei užsienio visuomeniniai fondai ir privatūs asmenys.

Paroda muziejuje veiks iki liepos 8 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių