Klaipėdos muzikinio teatro šokėjai skraidė šokyje

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras vėlų penktadienio vakarą klaipėdiečiams padovanojo neregėtą dovaną – parodė šokio spektaklį, primenantį sapną – artistai šoko ant teatro sienos.

Pamatyti šio reginio susirinko minia klaipėdiečių. Tiek žmonių vėlų vakarą uostamiestyje galima pamatyti tik Jūros šventės metu.

Miesto centro gatvės buvo užkimštos automobilių, Danės gatvės dalis buvo jiems uždaryta, kad žmonės galėtų nesibaimindami stoviniuoti gatvėje ir ramiai stebėti neįprastą reginį.

Buvo kelios minutės po 23 val., kai šimtų žmoni dėmesį prikaustė baltai apsirengusio šokėjo figūra ant Muzikinio teatro stogo. Pasigirdo muzika ir šokėjas nusklendė žemyn.

Pasirodė fantastinės erdvinės projekcijos, jos sukūrė neįtikėtinų erdvių iliuziją. Beveik pusvalandį dvi merginos ir du vaikinai šoko lyg pakibę nerealioje erdvėje. Tai buvo vertikalaus šokio spektaklis „Kalbantis bokštas“. Jį parengė teatro artistai kartu su šokių mokykla "CODA" bei žymaus olandų teatro „Bencha teatre“ nariais.

Priblokšti žiūrovai keistai reagavo į reginį, jie plojo ne pasibaigus šokiui, o lyg cirke, po kiekvieno šuolio ar platesnio mosto. Ir nenuostabu, šokio judesių technikos būdingos cirkui.

Žiūrovams reginys neabejotinai patiko. Penktadienį vakare jis buvo parodytas du kartus 23 ir 24 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dėkoju

dėkoju portretas
Taigi emigruojame. Gerai, kad dar ir paraginote. Klaipėda jau išties nyki pasidarė. O cirko nemėgstu.

Ert

Ert portretas
Emigtuokit jūs nepatenkinti kvailiai provincialūs

negi visur vien neišmanėliai

negi visur vien neišmanėliai portretas
O kas "laimina" tokius triukus? Juk tai muzikinis teatras. Ar jis neturi kokios nors meno kolegijos, kuri aptartų, patartų, pamokytų vadovus ką statyti, ką rodyti. Juk nemažai pinigų tiesiog iššvaistyta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių