Koncerte atsiskleis visa meilės jausmų gama

  • Teksto dydis:

Šio penktadienio vakarą Klaipėdos koncertų salėje skambės visą meilės jausmų gamą perteiksianti vokalinių miniatiūrų ir operų arijų programa.

Ją emocionaliai atliks Rita Preikšaitė (mecosopranas), Mindaugas Jankauskas (tenoras) ir Gražina Zalatorienė (fortepijonas).

Skambės Wolfgango Amadeuso Mozarto operos „Figaro vedybos“, Georgeso Bizet operos „Karmen“, Imre's Kálmáno operetės „Silva“, Franzo Leháro operečių „Giuditta“ bei „Linksmoji našlė“ fragmentai, neapolietiškos ir lietuviškos dainos. Programa „Kalbėk man apie meilę“, pasak jos atlikėjų, perteiks visą žmogaus išgyvenamų meilės jausmų gamą – nuo meilės be atsako iki pilnatvės džiaugsmo būnant kartu, nuo išsiskyrimo liūdesio iki meilės prisipažinimo.

Visi trys atlikėjai, beje, kilę iš Kauno, yra baigę Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (LMTA). Jie aktyviai dalyvauja šalies koncertiniame gyvenime.

R.Preikšaitė – Kauno valstybinio muzikinio teatro solistė, jame sukūrusi daug įsimintinų ir puikiai įvertintų vaidmenų. 2005 m. ji tapo Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureate, 2006 m. pelnė Kauno teatralų apdovanojimą – „Fortūnos“ prizą už Karmen vaidmenį G.Bizet operoje „Karmen“, 2014 m. už Liubašos vaidmenį N.Rimskio-Korsakovo operoje „Caro sužadėtinė“ solistė buvo nominuota Auksiniam scenos kryžiui, o Kauno teatralai vėl ją apdovanojo „Fortūnos“ prizu. Skambus R.Preikšaitės balsas Klaipėdos koncertų salėje aidės pirmąsyk.

M.Jankauskas yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) solistas, dainuojantis W.A.Mozarto, P.Čaikovskio, L. van Beethoveno, G.Rossini, G.Verdi, O.Narbutaitės operose bei J.Strausso operetėse. Jis žinomas ir kaip dramos aktorius – vaidina Kauno dramos teatro spektakliuose. 2011 m. Mindaugas buvo nominuotas Auksiniam scenos kryžiui už debiutinius vaidmenis spektakliuose „Publika“ ir „Antigonė Sibire“, 2015 m. už LNOBT sukurtus Gijo de Morfonteno, Žakino, Dono Kurcijaus bei Blindo vaidmenis jis paskelbtas geriausiu metų antraplanių vaidmenų atlikėju.

Artistiškas ir charizmatiškas tenoras jau ne kartą dainavo Klaipėdos koncertų salėje. 2013 m. jis čia dalyvavo N.Rimskio-Korsakovo operos „Mozartas ir Salieri“ pastatyme, kuriame įtaigiai įkūnijo Mozarto vaidmenį. Spektaklį režisavo Valentinas Masalskis, o fortepijono partiją atliko charizmatiškasis Alexanderis Paley.

G.Zalatorienė dirba koncertmeistere LMTA Dainavimo katedroje. Ji labai daug koncertuoja su vokalistais, dalyvauja festivaliuose ir tarptautiniuose dainininkų konkursuose. Kartu su styginių kvintetu „Soavita“ įvairiose šalies scenose (taip pat Klaipėdos koncertų salėje) pianistė atliko G.Pergolesi kūrinį „Stabat Mater“. Ji rengė pasirodymams ir LTV projekto „Triumfo arka“ dalyvius.

Koncerto „Kalbėk man apie meilę“ pradžia – 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių