„Laukiantis bilietas“ – dovana vaikui

  • Teksto dydis:

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, Klaipėdos koncertų salėje vyks labdaringas išskirtinės muzikos koncertas "Laukiantis bilietas", į kurį kviečiami visi, kurie norėtų Lietuvai svarbią progą paminėti darydami gerus, išliekamąją vertę turinčius darbus.

Ragina skirti 20 eurų

Klaipėdos koncertų salėje kovo 11 d. 17 val. vyksiančiame koncerte Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras talkins jauniesiems pianistams, talentingiems Lietuvos ir Klaipėdos krašto kultūros ambasadoriams.

Kultūros puoselėjimu ir kryptingu jaunimo auklėjimu suinteresuoti asmenys kviečiami skirti 20 eurų paramos projektui, už tai jiems dovanojamas bilietas į iškilmingą koncertą.

Visos koncerto metu surinktos lėšos pavirs  "laukiančiais bilietais" ir suteiks galimybę 2019 m. jauniesiems kultūros gerbėjams lankytis Klaipėdos kultūros įstaigų renginiuose.

Bilietus žiūrovams įteiks sąžiningas tarpininkas – teatro ar koncertų salės kasininkas.

"Laukiančiu bilietu" gali pasinaudoti bet kuris vaikas ar paauglys. Svarbiausias šios iniciatyvos tikslas – skatinti pilietiškumą, jaunuomenės norą lankytis koncertų ir teatro salėse ir tokiu būdu formuoti mūsų miesto bei šalies ateitį, vaikus ir jaunimą supažindinant su tikrąja kultūra, skatinant ja domėtis ir dalyvauti ją kuriant.

Pasirodys jaunieji talentai

Anot projekto "Laukiantis bilietas" organizatoriaus – viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktoriaus Romando Žiubrio, svarbiausias dalijimosi iniciatyvos tikslas – kad kuo daugiau klaipėdiečių vaikų ir paauglių turėtų galimybę susipažinti su tikra, kokybiška kultūra, pamėgtų ją.

Šių metų Kovo 11-osios koncerte jauniesiems Klaipėdos krašto atlikėjams talkins Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninis orkestras, diriguojamas teatro meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Tomo Ambrozaičio.

Daugiau negu tris dešimtmečius gyvuojantis orkestras padovanojo klausytojams daugybę nepamirštamų akimirkų su garsiais kolektyvais ir atlikėjais. O su jaunąja karta savo meistriškumu jis dalijasi nuo 1993-iųjų, kai Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre gimė Jaunųjų talentų festivalis.

"Koncerte klausytojų laukia toks turinys, kokio įprastą dieną nepamatysi, Tą turinį sukurs vaikai, kurie po 15–20 metų, o gal ir anksčiau, koncertuos pasaulinėse koncertų salėse. Ir bilietai į jų koncertus kainuos anaiptol ne 10 ar 20 eurų", – intrigavo R.Žiubrys.

Šių metų iškilmingame dviejų dalių koncerte solinius pasirodymus su orkestru surengs penki jaunieji atlikėjai – sėkmingai laurus įvairiuose konkursuose skinantys pianistai: Klaipėdos J.Karoso muzikos mokyklos mokinė Gabrielė Beata Štaraitė (mokytoja Virginija Dubinskienė), Šilutės meno mokyklos mokinė Saulė Norvaišaitė (mokytoja Liudmila Kašėtienė), Lietuvos muzikos ir meno akademijos studentai Jonas Šopa (vadovas – prof. Jurgis Karnavičius) bei Gabija Maknavičiūtė (vadovas – prof. Zbignevas Ibelgauptas).

Koncerte išvysime ir tarptautinėse scenose koncertus rengiantį Kasparą Mikužį.

Rezultatus lems gyventojai

Per trejus metus "Laukiančio bilieto" projektui paaukoti pinigai pavirto beveik 2 tūkst. bilietų.

Šiemet nemokami bilietai jaunųjų kultūros gerbėjų lauks Klaipėdos koncertų salės, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, Klaipėdos dramos teatro kasose.

Kiek jų bus sukurta, priklausys nuo to, kiek klaipėdiečių atsilieps į kvietimą dalyvauti šioje dalijimosi iniciatyvoje ir ateis į Kovo 11-osios koncertą.

Daugiau informacijos apie koncertą – www.laukiantisbilietas.lt ir "laukiančio bilieto" paskyroje feisbuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių