Lėlininko L. Zubės spektaklis „Vilkas ir ožiukai“ – visai šeimai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 12 val. Klaipėdoje gyvuojantis šeimos teatras „Lino lėlės“ paskutinį kartą šiais metais parodys poetišką, dieviškojo pasaulio pajauta ir išmintimi alsuojantį lėlių vaidinimą „Vilkas ir ožiukai“.

Spektaklio idėjos sumanytojas, dailininkas, režisierius ir aktorius – Linas Zubė. Jo mezgamą nuoširdų, autentišką pokalbį su žiūrovais jautriai pratęsia Donato Bielkausko-Donio muzika.

Lėlių vaidinimas visai šeimai „Vilkas ir ožiukai“ – gerai žinomos lietuvių liaudies pasakos plastiška, muzikali, etnologiškai argumentuota sceninė versija, atskleidžianti daugiasluoksnę pasaulio sandarą ir jo tvarką. Šiame sceniniame virsme akcentuojami svarbiausi egzistencijos įvykiai (gimimas ir mirtis), gėrio ir blogio, priežasties ir pasekmės, meilės ir atsakomybės ryšiai, primenama amžinųjų vertybių kaina. Tai sodraus, daugiaprasmio kūrinio klavyras vienam lėlininkui.

„Vilkas ir ožiukai“ – pirmasis šeimos teatro „Lino lėlės“ spektaklis, kurio premjera įvyko dar 2011 m. rugsėjį. Per trejus metus jį pamatė daugybė žiūrovų visoje Lietuvoje ir lietuvių bendruomenėse užsienyje, spektaklis dalyvavo festivaliuose ir gražiose paramos, labdaros akcijose. Tai nesumeluotas, išjaustas, brandus lėlių vaidinimas, kuriuo teatras tarsi suformulavo savo idėjinę-filosofinę koncepciją, kūrybinę programą: betarpiškas, autentiškas, pokalbis su žiūrovu; originali dramaturgija, atspirties ieškanti lietuvių tautosakoje ir mitologijoje; vaizdo ir minties daugiasluoksniškumas; šeima – ne kaip formali institucija, o kaip pamatinė vertybė; kaip mikrokosmosas, kuriame nuolat vyksta kūrimo ir savikūros, augimo ir auginimo procesai.

„Vilkas ir ožiukai“ – daugiau nei lėlių teatras. Tai savotiškos apeigos, teatrinis ritualas, kuriame ypatinga reikšmė teikiama vidiniam sceninio pasakojimo taurumui, humanistiniams idealams, etikai, paprastumo rafinuotumui, o stipri intuicija randantis spektakliui svarbiau nei racionalūs sprendimai. Čia visu grožiu skleidžiasi „lėliškojo“ pasaulio stebuklas ir unikalus lėlininko talentas.

Lėlių vaidinimas visai šeimai „Vilkas ir ožiukai“ - lapkričio 22 d. 12 val. bus rodomas uostamiesčio Apeirono teatro erdvėse (Turgaus g. 16 / Tiltų g. 12). Bilietai – po 12 Lt. Vietų skaičius ribotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių