Lietuvos kultūros sostinė Palanga, įžiebdama muzikinę eglę, pirmoji žengė į Kalėdas

  • Teksto dydis:

Pirmoji šalyje įžiebdama Kalėdų eglę, Lietuvos kultūros sostinė Palanga jau paskelbė artėjančių švenčių pradžią. Kalėdų šviesos miestu tapęs kurortas, šventinėmis spalvomis nušvitęs ryškiau, nei bet kada anksčiau, visą gruodį dovanos įsimintinus renginius bei išskirtinę kalėdinę nuotaiką.

„Linkiu jaukių Kalėdų kiekvienai šeimai. Mylėkite Palangą“, – įžiebdamas miesto eglę sakė kurorto meras Šarūnas Vaitkus. Meras taip pat pasidžiaugė „kalėdine dovana“ Palangai – Ūkio ministerija penktadienį skyrė 10 mln. litų Palangos koncertų salės rekonstrukcijai.

Centrinė kurorto aikštė penktadienio vakarą prisipildė šventinio šurmulio ir vaikų juoko. „Žiemos pokštai“ – tokiu pavadinimu eglės įžiebimo šventė čia sukvietė mažuosius palangiškius ir miesto svečius.

Išskirtinę nuotaiką aikštėje kūrė ne tik įspūdinga, beveik 14 metrų aukščio žaliaskarė, bet ir simboliniai Kalėdų personažai: Žaislai, Nykštukai, Seniai Besmegeniai ir, be abejo, pagrindinis herojus – Kalėdų Senis, kuris švenčių pradžią paskelbė kartu su miesto meru Š. Vaitkumi. 

Netrukus pagrindinė miesto eglė sutvisko šventinėmis šviesomis, o dangų nušvietė įvairiaspalviai fejerverkai. Jaukų, visai šeimai skirtą renginį vainikavo Kalėdų eglės „pasirodymas“ – skambant teminei muzikai, Palangos žaliaskarė ėmė žybsėti, dovanodama susirinkusiesiems šviesos ir muzikos šokį.

Šiemetinę Palangos eglę puošia 20 tūkst. smulkių gelsvos spalvos lempučių, J. Basanavičiaus gatvės papuošimus atkartojantys šviečiantys burbulai bei šaltai balta spalva mirgančios iškilios, bangų formos girliandos, primenančios jūros alsavimą. Šiųmete naujove – kalėdiniu „šokiu“ palangiškiai ir kurorto svečiai galės džiaugtis kiekvieną savaitgalį.

Pradėjusi žiemos švenčių laukimo periodą, Kalėdų šviesios miestas Palanga ne tik pasidabino išskirtine, muzikuojančia, egle, bet ir nušvito 15 proc. daugiau, nei pernai, šventinių lempučių. Kalėdų pasaką kurorte kuria ir modernios šviesos instaliacijos – Palangos gatves papuošė pirmą kartą Lietuvoje naudojamos šviečiančios tūrinės dekoracijos, atkartojančios sniego gniūžtės formą.

Kasmet prieš Kalėdas įspūdingai nušvintanti Palanga šiemet, baigdama Lietuvos kultūros sostinės metus, tamsiausiu metų periodu miestiečiams ir svečiams dovanos ne tik kaip niekad daug šviesos, bet ir didelę šventinių renginių puokštę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inesa

Inesa portretas
nuostabi ta musu Palanga ir labia grazi eglute :) !!!!

palangiškė

palangiškė portretas
puiki, šventė ir vaikams ir tėvams, džiaugiamės savo miestu...

Inga palangiškė

Inga palangiškė portretas
Pritariu Liniui!!! Myliu Palangą:) Žaviuosi meru, p.Šarūnu ir jo darbščia koman da!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių