Mados festivalyje derės stebinančios idėjos ir klasikiniai grožio standartai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras šį šeštadienį nustebins netikėta transformacija – jame mados podiumą įkurdins penktasis festivalis „IKRA mada“. Dvi dienas truksiančioje mados šventėje lankytojų laukia tarptautinis madų šou tiek su konceptualiomis, tiek su dėvėjimui tinkamomis (ready to wear) rūbų kolekcijomis moterims ir vyrams, smagus vakarėlis bei dvi dienas vyksianti labai atidžiai rengta dizaino mugė.

Teatrališkas šou

Netradicinė erdvę savo festivaliui pasirinkę „IKRA mados“ rengėjai tvirtina, kad jiems svarbu bendradarbiavimas su miesto kultūros židiniais, naujų erdvių įsisavinimas, „Mūsų festivaliui – penkeri, o Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ruošiasi 30 metų veiklos sukakčiai. Mums atrodo prasminga rasti bendrų jungčių ne tik dėl gimtadienių, bet ir norint pabrėžti, kad bendradarbiaujant su kitos, kartais gal netikėtos srities atstovais galima pasiekti įspūdingų rezultatų“, – teigė „IKRA mados“ sumanytoja ir prodiuserė Jurga Sutkutė. Anot jos, tokia partnerystė praturtina abiejų institucijų atstovus, leidžia pasisemti netikėtos patirties, pasinaudoti vieni kitų stiprybėmis.

Atvedus madą į Muzikinį teatrą, ir pačiame festivalyje atsiras teatrinių akcentų. Madų šou padeda rengti teatro režisierė Rūta Bunikytė, prie jo įgyvendinimo prisidės ir nemažai kitų teatro šeimos žmonių. Žymūs baleto šokėjai ir solistai netikėtumų kupiname madų šou išbandys save modelių vaidmenyje. „Galiu pasakyti, kad madų šou bus tikrai efektingas – tikras šviesos, garso ir vaizdo projekcijų šedevras. Žinau, kad bus ne vienas gerąjį šiurpuliuką keliantis momentas, – žadėjo festivalio prodiuserė. – Siekiame sukurti nepamirštamą renginį, tokią mados šventę, kurios atmosfera apgaubs dar net neįėjus pro teatro duris.“

Festivalio „IKRA mada“ komanda teatro erdvėse ruošiasi sukurti bohemišką, kvepiantį, vaizdais ir garsais žavintį mados uostą.

Dalyvaus ir klaipėdiečiai

Festivalio madų šou šiemet bus pristatyta 13 kolekcijų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos ir Italijos. Mados mėgėjai galės ne tik pasisemti idėjų, kaip atnaujinti savo žiemos sezono garderobą, bet ir susipažinti su pagrindinėmis tendencijomis bei kylančiais vardais mados pasaulyje.

Madų šou bus pristatytos trys Klaipėdos dizainerių kolekcijos – mados ženklo „Salanida“ ir Linos Andriukonės dueto, Linos Zaveckienės mados ženklo „LiZa“ svajos bei Uršulės Gužaitės kūriniai.

U.Gužaitė į madų šou ateis su kolekcija „Saudade“. „Tai ilgai mintyse nešiotas darbas, tik dalis tam tikru požiūriu egzistuojančio alternatyvaus pasaulio. Kartu tai ir neobrutalistinės romantikos kūrinys, persmelktas ne akivaizdžios, bet juntamos postapokaliptinės estetikos“, – pasakojo dizainerė.

Mados ženklo „LiZa“ svajos kūrėja gausaus gerbėjų rato yra mylima už savo drąsius ir spalvingus darbus, tad ir madų šou pristatoma ekstravagantiška kolekcija kvies būti pastebimiems, vilios odos ir nėrinių žaismu.

L.Andriukonės ir „Salanidos“ kolaboracija specialiai festivaliui „IKRA mada“ – kolekcija „Švelnūs dalykai“. Joje L.Andriukonės rūbų trapūs siluetai ir linijos kontrastuos su masyviomis „Salanidos“ megztinių formomis.

Provokuojantys ir apgalvoti

Viena įdomiausių madų šou viešnių – šiemet papildomą prizą „Jaunojo dizainerio konkurse“ laimėjusi Justina Semčenkaitė. „Manau, išskirtinis mano kaip dizainerės bruožas, kad itin mėgstu eksperimentuoti ir su pačiu mano kurto dizaino bei idėjų pateikimu. Ne paslaptis, kad kai kurie mano darbai yra itin provokuojantys, nevengiu ir pati apsirengusi jais išeiti į gatvę, kelti diskusijas su aplinkiniais“, – sakė ji. Į „IKRA mados“ šou J.Semčenkaitė atveš internete jau nuskambėjusią kolekciją „Girl Power“, kurioje skatinama į šiandienius grožio standartus pažvelgti su šlakeliu ironijos.

Lietuvių mados kūrėjų gretose – savo naujo sezono įvaizdį pristatantis efektingas mados ženklas „Naked Bruce“ ir Renatos Heredios kolekcija. Bus galima pamatyti ir „IKRA mados“ skelbto konkurso dizaineriams laimėtojų Paulinos Aksenavičiūtės ir Ievos Šimanskytės mados ženklo „3.14“ konceptualią komercinę prêt-à-porter moteriškų drabužių kolekciją „Matrica“, kurioje, pasitelkus matematinę matricą, užkoduota kūrėjų asmeninė informacija, tam tikras genetinis mados kodas.

Svečiai iš užsienio

Nemažai laiko podiumu žygiuos modeliai, demonstruojantys svečių iš užsienio kolekcijas. Savo kūrinius atveš kaimyninėje Latvijoje jau gerai žinomi ir visai neseniai Latvijos mados savaitėje dalyvavę „Status by Shtamguts“ bei Reinio Ratnieko ir Arvilo Lindės duetas.

Viešės ir Estijos mados savaitėje pasirodžiusi Raili Nolvak. Prieš pradėdama kurti savo rūbus, ji ne vienerius metus dirbo įvairiems žinomiems mados ženklams. Šiuo metu R.Nolvak turi nemažai gerbėjų tiek Estijoje, tiek Norvegijoje bei Prancūzijoje, kur parduoda savo gaminius. Festivalyje „IKRA mada“ pristatomą jos elegantiškų rūbų kolekciją įkvėpė Azijos šalių kultūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zemevaiksta

zemevaiksta portretas
Noreciau suzinoti kokiai sventei sukurta suknele su daugybe moterisku kuno daliu.? Atsakyma noreciau isgirsti is stilisto ,sukurusi ta meno kurini.

zemevaiksta

zemevaiksta portretas
Noreciau suzinoti kokiai sventei sukurta suknele su daugybe moterisku kuno daliu.? Atsakyma noreciau isgirsti is stilisto ,sukurusi ta meno kurini.

Vladas

Vladas portretas
Jau geriau tiek papu butu,negu papiniku.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių