A. Mamontovo antrininkas neišsižada savo svajonių

Sugroti skrabalais grupės "Metallica" kūrinį jam lengviau nei įsikūnyti į Virgį Stakėną. Būtent pastaroji užduotis gargždiškiui Karoliui Šileikai ir pakišo koją LNK šou "Mes – vieno kraujo". Vis dėlto po kelių mėnesių maratono projekto dalyvis gali džiaugtis saldžiais vaisiais – į geriausiųjų 12-tuką patekęs atlikėjas, dainų kūrėjas už nugaros paliko šimtus konkurentų.

Scenoje – ne naujokas

Galbūt plačiajai publikai Karolis nėra taip gerai žinomas, kaip kai kurie kiti neseniai pasibaigusio muzikinio šou lyderiai, tačiau muzikinėje scenoje Shilo pseudonimu pasivadinęs muzikantas toli gražu ne naujokas.

Maždaug ketverius metus jis muzikavo kartu su atlikėju Edgaru Lubiu (Amberlaifu), kurio grupėje grojo būgnais, klavišiniais, šiek tiek – gitara.

Grupei iširus planavo imtis solinės karjeros, tad buvo sukūręs ir vaizdo klipą savos kūrybos dainai "Meilė yra".

Pašnekovas prisiminė, jog anuomet, prieš dešimtmetį, šis klipas ilgą laiką sukosi "Tango TV" eteryje ir "Metų vaizdo" apdovanojimuose pelnė antrąją vietą "Žiūrovų metų vaizdo" kategorijoje.

Iš uostamiesčio kilęs, tačiau pastaruoju metu Gargžduose gyvenantis Karolis sako, jog muzika veikiausiai jau užkoduota jo genuose.

Jo tėtis Remigijus Šileika – žinomas kompozitorius, Klaipėdos universiteto Menų akademijos profesorius, mama – taip pat profesionali muzikė.

Burtai – negailestingi

"Nors esu baigęs uosto ir laivybos įmonių valdymą, visa širdimi linkau į muziką ar aktorystę. Tik niekada nenorėjau būti rimtosios muzikos atstovas – operos solistas ar simfoninio orkestro muzikantas. Mane viliojo rokas, popmuzika", – šypteli aistringas Andriaus Mamontovo bei grupės "Metallica" gerbėjas.

Ne veltui jo paties pasirinkti įsikūnijimai į buvusios "Fojė" grupės lyderį bei "Metallica" vokalistą Jamesą Hetfieldą muzikiniame šou "Mes – vieno kraujo" atlikėjui pelnė daugiausiai vertinimo komisijos komplimentų.

Vėliau burtai Karoliui krito ne taip palankiai, kaip jis galbūt būtų norėjęs. Kaip pats prisipažino, turbūt viena smagesnių patirčių buvo bandymas prisijaukinti Verkos Serdiučkos personažą.

"Žinoma, lengviausia, mieliausia įsikūnyti į tuos atlikėjus, kurie tau pačiam yra artimi, tavo mylimi ir klausomi. Tačiau daugelis užduočių pareikalavo didžiulių pastangų, nemažai energijos ir laiko. Juk buvo svarbu ne tik kuo tiksliau atkartoti tam tikro atlikėjo vokalą, bet ir jo dainavimo manierą, judesius. Tad kiekvieną dieną nuo ryto iki vakaro tekdavo žiūrėti muzikinius vaizdo filmukus per "Youtube", nagrinėti, mokytis, repetuoti, šlifuoti", – pasakojo pašnekovas.

Masino milžiniška auditorija

Karolis neneigė, jog bene svarbiausias motyvas dalyvauti šiame LNK projekte buvo galimybė pasirodyti plačiajai auditorijai, savotiškai pranešti apie save žinutę.

Ir dėl šios galimybės pirmajame atrankos ture gargždiškiui teko susirungti su daugiau nei 570 pretendentų iš visos Lietuvos.

"Mėgstu dainuoti, groti, tiesiog norėjau pasirodyti, išlįsti į viešumą, galiausiai – išbandyti save. LNK studija, apskritai televizijos užkulisiai man nėra naujiena, su Amberlaifu esme nemažai koncertavę. Naujiena ir iššūkis buvo tai, jog teko pasirodyti pačiam vienam, solo", – kalbėjo pašnekovas.

Vandens filtrų verslu užsiimantis 34-erių vyras prisipažino, jog beveik penkis mėnesius trukęs projektas gerokai pakoregavo jo ir visos šeimos gyvenimo ritmą.

"Ir darbai, ir visi kiti dalykai nuėjo į antrą planą, – pripažino pašnekovas. – Ar buvo verta? Geras klausimas. Viskas eina ir praeina. Aišku, daug kas priklausys nuo manęs paties, ar sugebėsiu tą dalyvavimą projekte tinkamai išnaudoti."

Svajose – dainų albumas

Kiek save prisimena Karolis, muzika jį vienaip ar kitaip lydi visą gyvenimą. Net tuo metu, kai užsienyje teko imtis darbų statybose ar aliuminio gamykloje, jis stengdavosi, anot paties, palaikyti formą ir neužmiršti gitaros.

Šiuo metu muzikantas taip pat turi tiek veiklos, kad vos spėja suktis: kuria dainas, su dviem bendraminčiais subūrė grupę bei pasirodo su kita grupe "Pečius griūn", vaidina Gargždų miesto teatre, ansamblyje "Minija" groja būgnais ir skrabalais.

"Skrabalai – nuostabus autentiškas mūsų instrumentas, vienintelis toks pasaulyje. Juo galima sugroti faktiškai viską, groju net "Metallica". Tad gal neilgai trukus skrabalams paruošiu specialią programėlę", – planavo muzikantas.

Karolis neneigia – iš muzikos Lietuvoje pragyventi sunku, tačiau sykiu mano, kad niekada nereikia užkirsti kelio savo svajonėms, net jei tavo artimiausi žmonės protina, kaip tai yra nerimta ir kaip neturi perspektyvos.

"Man atrodo, kad į ką žmogus linkęs, tą jis ir turėtų daryti", – svarstė pašnekovas, neslepiantis nei ambicijų pasirodyti didesnėse scenose, nei svajonių išleisti savo dainų albumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažystama

Pažystama portretas
Visokeriopos sėkmės,Karoli!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių