Mažieji EBRU meno gerbėjai kviečiami mesti iššūkį profesionalams

Iš Turkijos atkeliavęs Ebru menas rugpjūčio 14 dieną apsistos Kuršių Nerijos Nacionaliniame parke. Čia visi piešimui ant vandens neabejingi mažyliai bus kviečiami į dvikovą su šios technikos profesionalais.

Menas, skaičiuojantis daugiau nei 900 metų, pradžioje buvo tik karališkų šeimų ar kitų kilmingųjų užsiėmimas. Lietuvoje jis atsirado vos prieš kelerius metus.

Idėjos autorė ir Ebru meno pradininkė Lietuvoje Eglė Veršininienė atskleidė, jog projektu siekta vaikams suteikti kuo daugiau naujos patirties. Pasak jos, imlūs ir į viską žingeidžiai žiūrintys mažyliai šią techniką ne tik greitai perpranta, bet ir pamilsta.

„Renginys skirtas prisiminti ir kitaip paminėti Laisvės gynėjų – sausio 13–osios dieną. Geriausi darbai metus laiko bus eksponuojami Vilniaus televizijos bokšto parodoje „Jei prireiks – gimsim VĖL!“, – nurodė E. Veršininienė.

Plenero metu bus tapoma ekologiškais dažais iš Turkijos. Teptukai pagaminti taip pat iš natūralių medžiagų – rožės koto ir arklio ašutų, todėl vaikams, viską mėgstantiems paskanauti, šios priemonės nėra pavojingos.


Renginys vyks rugpjūčio 14 dieną nuo 10.00 iki 20.00 val. Kuršių Nerijos Nacionaliniame parke (Smiltynės pl. 10) įsikūrusiose Ebru meno vasaros dirbtuvėse.

Renginio programa:

10.00 – 11.00 – gamtosaugos paskaita ir gamtos išteklių rinkimas;

11.00 – 11.30 – tautinė paskaita apie sausio 13-osios įvykius;

11.30 – 13.00 – renginio dalyvių tapymas ant vandens;

13.00 – 14.00 – pietūs;

14:00– 14.20 – gyvo garso koncertas. Dalyvauja: Marija Tamkevičiūtė, Augustina Vasiliauskaitė, Svajūnas Urnikis.

14.20 – 20.00 – paveikslų kūrimas su profesionaliais Lietuvos menininkais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

alfa

alfa portretas
Meluoja ir neraudonuoja gerbiama Eglė Veršininienė. Pati mokėsi pas Irmą Čekanauskienę, ir tik te pusmetį sugebėjo ištemti... Pasigooglinkite mieleieji...
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių