Mecenato stipendija atiteks Apeirono teatrui

  • Teksto dydis:

Gegužės 4 d. bus įteikta jau antroji filantropo klaipėdiečio Rimanto Cibausko įsteigta Mecenato stipendija. Šiais metais ji atiteks Klaipėdoje penktus metus veikiančiam Apeirono teatrui.

2012 m. Apeirono teatrą įkūrė režisierės Eglė Kazickaitė ir Greta Gudelytė. Teatro kūrėjos teigia, kad savo kūryboje kratosi vienprasmiškumo, o publikai, kaip spektaklio bendraautorei, skiria svarbų vaidmenį.

Apeirono teatro įkūrėja G.Gudelytė pripažino, kad penkeri metai prabėgo nepastebimai, o per juos pasiekta tikrai nemažai.

"Džiaugiamės, kad per penkerius metus mūsų teatras ne tik sugebėjo atsistoti ant kojų, laimėti ne vieną apdovanojimą, suburti jaunų žmonių komandą, tapti ryškiu reiškiniu Lietuvos profesionalaus teatro aikštelėje ir vienu aktyviausiu teatru Klaipėdoje, bet ir sukūrė unikalų, uostamiestyje rašytos autentiškos dramaturgijos ir inovatyvių spektaklių lobyną", – teigė G.Gudelytė.

Anot režisierės, Mecenato stipendija įkvepia tolimesniems darbams.

"Mums yra nepaprastai gera gauti tokį įvertinimą, nes kiekvienam kūrėjui ar visuomenininkui yra labai svarbi refleksija ir, kaip ir kiekvienam žmogui, būtina jaustis reikalingam. Tad simboliška, kad penkerių metų jubiliejaus proga Rimantas Cibauskas, kuris iš tiesų yra žmogus, dedantis nemažai pastangų, jog Klaipėda galutinai neiššvaistytų savo kūrybiško, gabaus jaunimo, pirmasis išreiškė palaikymą ir įvertino Apeirono teatrą už visus nuopelnus kultūrai bei Klaipėdos miestui", – kalbėjo G.Gudelytė.

Mecenato stipendijos tradicija gimė 2016-aisiais, kai R.Cibauskas buvo apdovanotas Kultūros ministerijos "Mecenato garbės ženklu". R.Cibauskas remia daugelį kultūrą puoselėjančių iniciatyvų bei renginių.

Mecenato stipendija bus įteikta gegužės 4 d. 19 val. Apeirono teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam tam

tam tam portretas
"Puiku" turi galvoje tartis ne su "etatiniais" patarėjais, o su tikrais (nustumtais nuo kultūros gyvenimo) žinovais. Jų Klaipėdoje tikrai yra.

pritariu

pritariu portretas
tų nevyriausybinių organizacijų užtenka. Nė vieni iš gausiai remiamų negauna šitų didelių pinigų už savo didelį talentą. Kur Giedraitytės talentas? Na, jei biurokratija jau laikoma talentu, tada taip. Ji talentinga biurokratė, talkinanti dar vienai nusibiurakratėjusiai. Gėdinga Klaipėda, taip naglai skirsto pinigėlius savo kumyrams. O kur tie iškilūs jų renginiai? Deja, gerus renginius mieste daro kiti, ne tie-šeriami iš savivaldos biudžeto

tam ,,puiku,..."

tam ,,puiku,..." portretas
konsultuotis su žinovais?:D)Gal su tais kurie nuolat ,,konsultuoja"liberastus ir kita fauną jau metu-metus plukdančia finansus ,,tam kam reikia"?T.y.savo globotiniams ir sau i kišene per įsteigtas a'lia nevyriausybines organizacijas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių