A. Mėčiui – bronzinis ženklas

Ketvirtadienio vakarą klaipėdiečiai rinkosi pagerbti prieš dvejus metus anapilin iškeliavusio uostamiesčio dailininko Arūno Mėčiaus atminimą.


 

Ketvirtadienio vakarą klaipėdiečiai rinkosi pagerbti prieš dvejus metus anapilin iškeliavusio uostamiesčio dailininko Arūno Mėčiaus atminimą.

Kovo 26-ąją menininkui būtų suėję 50 metų.

Šios sukakties proga Klaipėdos kūrėjai ir jo draugai surengė tapytojo darbų parodą "Didis mažo miesto gyventojas".

Minėjimas vyko neformalioje erdvėje Klaipėdos meno galerijoje ir bare "Senamiestis". Čia, anot organizatorių, pats A.Mėčius mėgdavo leisti laiką ir rengti savo darbų parodas.

Dailininko draugai ir artimieji parodai paskolino jo paties dovanotus darbus.

Atminti kūrėjo susirinko draugai, pažįstami, menu besidomintys uostamiesčio gyventojai.

A.Mėčiaus bičiuliai skulptoriai Sergejus Plotnikovas ir Svajūnas Jurkus savo iniciatyva ir lėšomis sukūrė jam skirtą bronzinį atminimo ženklą, kurį renginio metu įkurdino ant uostamiesčio menininkų taip mėgstamo baro sienos.

Šiame bare jau yra vienas atminimo ženklas Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkui Rimantui Černiauskui.

"Norime, kad ženklai pasiliktų su mumis ten, kur mes lankomės. Kadangi pati jo piešinių neturiu, džiaugiuosi, kad draugai nepabūgo ir jubiliejaus proga į vieną vietą sunešė kadaise Arūno dovanotus darbus", – teigė viena renginio organizatorių dailininko širdies draugė ir Klaipėdos menininkė Dalia Bielskytė.

Atsiminimų vakarą-koncertą vedė žurnalistas Gediminas Pilaitis, muzikavo Pranas Narušis, eiles skaitė ilgametė tapytojo gyvenimo draugė D.Bielskytė, Petras Bielskis, Nijolė Sabulytė.

Renginio metu buvo dalijamasi prisiminimais, vyko draugų sukauptų nuotraukų peržiūra.

"Mylėjau jį dvylika metų, buvome kūrybinis tandemas ir man be galo to trūksta", – neslėpė D.Bielskytė.

Uostamiestyje gimęs tapytojas taip pat buvo ir mokytojas, per savo gyvenimą sukaupęs dvylikametę pedagoginio darbo patirtį.

Iki balandžio 2 d. miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę apžiūrėti meno galerijoje, baro "Senamiestis" antrame aukšte įsikūrusią A.Mėčiaus darbų parodą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sesuo

sesuo portretas
"....nepabūgo"...? Ir ko gi jie "nepabūgo"? Mat kokie drąsūs piliečiai :))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių