„Menų švyturyje“ grojo jauni džiazo talentai

  • Teksto dydis:

Šį antradienį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre tradiciškai rinkosi džiazo muzikos gurmanai. Vienas iš teatro 30-ojo sezono atributų renginių ciklas „Menų švyturys“ šįkart kvietė klausytis jaunų talentingų džiazo muzikantų, atvykusių iš sostinės ir susipažinti su tapytojos Romos Kačinskaitės – Romėnės paroda.

Nemokamame džiazo koncerte „Magistralė Vilnius – Klaipėda“ grojo Marija Monika Dičiūnė (vokalas), Mindaugas Vadoklis (trimitas), Domas Aleksa (bosinė gitara), Tomas Dičiūnas (klavišai) Jonas Gliaudelis (mušamieji).

„Manau, kad šiame koncerte skambėjo muzika artimiausia klaipėdietiškam džiazui, - sakė teatro atstovė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė, - įdomu tai, kad mūsų miesto džiazo bendruomenė labai aktyviai dalinosi informacija apie koncertą, buvo justi, kad atvykstantieji turi svorį Klaipėdoje“.

Susirinkusių dėmesį atkreipė ir tai, kad šįkart Kolonų salėje būrėsi kaip niekad jauna auditorija, „sužinojau, kad į koncertą jaunimas važiavo net iš Palangos. Kalbinti žmonės pripažino, kad juos ypatingai traukė iš Klaipėdos kilusio trimitininko Mindaugo Vadoklio vardas bei noras išgirsti vienu iš įdomiausių jaunos kartos bosinės gitaros meistrų vadinamo Domo Aleksos improvizacijas“, prisiminė J. Skiotytė – Norvaišienė.

„Menų švyturyje“ siekiama sujungti skirtingas meno šakas, šįkart koncertą lydėjo klaipėdietės tapytojos R. Kačinskaitės – Romėnės paroda. Ją pristatė prieš tai buvusios parodos autorius, Juozas Vosylius.

„Net ir nedideli renginiai yra svarbūs, jie suteikia teatrui daugiau gyvybės, atveria jį skirtingoms auditorijoms. Ateina žmogus pasidairyti po parodą, o ją apžiūrėjęs pasidomi ir teatro repertuaru, - „Menų švyturio“ renginių ciklu tiki J. Skiotytė-Norvaišienė, - iškalbingas faktas ir tai, kad menininkai patys ieško kontakto ir siūlosi pasirodyti mūsų erdvėse. Pavyzdžiui, jau dabar džiaugiuosi, kad sulaukėme pasiūlymo balandžio mėnesį tarptautinę džiazo dieną minėti ir mūsų teatre“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių