Miesto gatvėmis nuvilnijo Jūros šventės eisena

Vienas laukiamiausių Jūros fiestos akcentų – šventinė eisena penktadienio vakarą nuvilnijo Klaipėdos gatvėmis. Kaip ir žadėjo organizatoriai, eisenoje žygiavo daugiau nei 7 tūkst. dalyvių.

Ratuoti ir pėsti, su vaikais ar augintiniais, nešdami balionus, pūsdami muilo burbulus ar triukšmaudami tarškyklėmis, klaipėdiečiai ir miesto svečiai žygiavo šventinėje kolonoje, taip skelbdami, kad šiųmetės šventės linksmybės įgauna pagreitį.

18 valandą šventinė kolona nuo J.Janonio gatvės pajudėjo link Kruizinių laivų terminalo. Kolonoje – daugiau nei 7 tūkst. dalyvių. Klaipėdiečiai pastebėjo, kad pernykštė eisena buvo išradingesnė.

Be to, šiemet jūrininkų organizacijos buvo įspėję, jog Jūros šventės metu, kad imsis protesto veiksmų. Per iškilmingas eitynes ant savo vėliavų jie ketino pririšti juodus kaspinus, kurie simbolizuos Lietuvos kaip jūrinės valstybės žlugimą. Ši akcija esą nukreipta prieš visas – tiek buvusias, tiek esamą vyriausybes. Tačiau šios idėjos paskutiniu momentu kažkodėl atsisakyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvo kapitonų

Buvo kapitonų portretas
eisena...Nors jūrinė bendruomenė priėmė sprendimą boikotuoti.Pražygiavo galvas iškėlę uniformos.Nes tikras Kapitonas tikrai nenusispjautų į iškeltą specialiai sunaikintų LR laivynų sunaikinimo nusikaltimą._____Lyskit ir toliau valdziukams be muilo i...tokie jūs ir kapitonai...

ff

ff portretas
laivai yra nuostabu, tačiau TAI KĄ DARO ORGANIZATORIAI - neįdomu, vietomis net nuobodu

Jis

Jis portretas
Pasiilgstu eisenos kai įmonės pagamindavo platformas. Kodėl dabar nesugeba? lavų gamykla jau pradėjo ir man labai patiko, o kiti? Pinigų neskiria? Neskriaginkit dėl Klaipėdos. anksčiau būdavo visokių slibinų, undinių, žuvų ant sunkvežimių- o dabar metai iš metų žmonės su vienodais marškinėliais... nuobodu....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių