Mobili J. Meko kino galerija atkeliauja į Klaipėdą

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 1 d., šeštadienį, 12 val., Klaipėdos miesto Atgimimo aikštėje įsikurs unikalus kultūros ir pilietiškumo projektas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dvidešimt penktosioms metinėms paminėti. Miesto širdyje mobili kino galerija veiks šeštadienį 12 – 20 val. ir sekmadienį 11 – 15 val.

,,Jono Meko fondo“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) inicijuojamas projektas ,,25 metai laisvės“ per kiek daugiau nei du mėnesius planuoja aplankyti dvidešimt Lietuvos miestų ir miestelių bei nemokamai parodyti Jono Meko filmą ,,Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas“.  

,,Pagrindinis iniciatyvos tikslas – skatinti istorinės atminties ir kultūros puoselėjimą bei suteikti galimybę iš naujo įvertinti ir kitaip pažvelgti į istorinius įvykius ne tik mūsų, bet ir užsienio žiūrovų akimis“, - teigė idėjos autorius, ,,Jono Meko fondo“ vadovas Edgaras Stanišauskas.

Projekto metu mobilios kino galerijos viduje įrengtuose televizijos ekranuose bus rodomas lietuvių kilmės JAV kino kūrėjo ir menininko Jono Meko filmas. Iniciatyva finišuos rugsėjo 18 d. ,,Gedimino dienų“ renginio metu prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

Jono Meko filmas „Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas" pateikia chronologišką pasakojimą apie Lietuvos kovą už atsiskyrimą nuo Tarybų Sąjungos ir nepriklausomos valstybės atkūrimą. Filmo pagrindas – 1989-91 metais videokamera namuose nufilmuotos Amerikos televizijų naujienų ir televizijos debatų laidos, pateikusios interviu su įtakingiausiais to meto politikais, analitikais ir žurnalistais, taip pat laisvės demonstracijų, mitingų, Sausio 13-osios įvykių vaizdus. Filme aiškiai atsispindi naujų santykių tarp Rytų ir Vakarų kūrimas, su tuo susijusios baimės bei netikrumas.

Projekto metu Vilniaus Gedimino technikos universitetas pakvies galerijos lankytojus dalyvauti konkurse ir įamžinti išmaniąją Lietuvą - tvarios gyvenamosios aplinkos kūrimą, sumaniuosius miestus, pastatus, kelius, atsinaujinančią energetiką, gyvenamosios erdvės inžinerijos ir kitas pažangą skatinančias naujoves bei pasidalinti nuotraukomis „Instagram“ mobilioje programėlėje, naudojant raktinius žodžius ,,#VGTUismaniojiLietuva”.

Projektas vyks iki  rugsėjo 18 d. Dalyvavimas parodoje yra atviras ir nemokamas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių