Muzikinio teatro dailininko potėpiai

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dailininkas Jonas Sabaitis ne tik kuria butaforijas spektakliams ir meistrauja. Laisvalaikiu jis tapo ant drobės, o savo kūrinius menininkas šiuo metu eksponuoja Lietuvos aklųjų bibliotekoje uostamiesčio padalinyje.

Tapytojas menų mokėsi Maskvos liaudies dailės universitete. J.Sabaičio pomėgis – architektūra. Tad šios architektūrinės mintys jo neapleidžia nuo mažens.

Ir nors jis – ne architektas, savo kūrybines idėjas menininkas gražiai suguldo drobėse, įamžindamas nepakartojamą šalies kraštovaizdį. Prieš pat Atvelykį savo parodą J.Sabaitis surengė Lietuvos aklųjų bibliotekoje Klaipėdos padalinyje.

"Mano darbuose daugiausia dominuoja kaimo peizažai, miestas ar jūra – ne mano stichija. Klaipėdoje turime marinistą Edvardą Malinauską, tai tegul jis jūrą tapo", – juokavo J.Sabaitis.

Be paveikslų, parodoje yra ir velykinių margučių kolekcija, jie pagaminti iš putplasčio, padabinti ornamentais. Būtent šie margučiai labiausiai ir domina neregius ar silpnaregius. Jie savo jautriais pirštais gali užčiuopti ornamentus ir bent taip suvokti šių kūrinių subtilybes.

"Yra ir kai kurie paveikslai, kuriuos neregiai liečia pirštais, pagal reljefą bando suvokti vaizdą. Per atidarymą jiems pasakojau, kas čia pavaizduota. Kaip jie tai supranta, mums, regintiesiems, suvokti sudėtinga", – sakė parodos autorius.


Šiame straipsnyje: Jonas SabaitisMuzikinis teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas portretas
Jonai, sėkmės ir sveikatos Jums. Gyvuokit....

Gražu

Gražu portretas
visas Lietuvos tautodailės žemaitijos skyrius su patalpomis Taravos Anikės aikštėje tūno o jos narys parodas daro velniai žino kur?

Orakulas

Orakulas portretas
Unikalus žmogus. Grynuolis. Sveikatos ir sėkmės jam, jei net švyturio projektas nebus įgyvendintas :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių