Nauja paroda Klaipėdos meno bibliotekoje

  • Teksto dydis:

Du gatvės fotografai-Asta Poškienė (Klaipėda) ir Saulius Drungelas (Londonas) 2018 m. liepos 10 d. 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje, J. Janonio g. 9,  pristato spontaniškai užgimusį ir jau ketvirtus metus besitęsiantį fotoprojektą SLICE of LIFE/Gyvenimo gabaliukai.

Tai ne įprasta paroda, o tik valandos trukmės skaitmeninio archyvo peržiūra dviejuose ekranuose. Viename-Klaipėda, kitame-Londonas. Pavėlavusieji liks jo nepamatę. Todėl būtinai turite ateiti tiksliai nurodytu laiku.

„Projektas  Sauliaus pasiūlymu atsirado 2015 metais. Tai buvo geras "spyris į sėdimąją " vienas kitam, kad neužmigtumėme ir po truputį darbuotumėmės. Pradžioje nuotraukas tik grupuodavome pagal panašumą, kad žiūrėtųsi vizualiai, o dabar kartas nuo karto susigalvojame ir kokių nors temų, pavyzdžiui:  šešėliai, atspindžiai, linijos, vartojimas, šiukšlinimas, vienišumas, atskirtis, telefonų manija ir t.t.“,-sako Asta.

Asta “medžioja“ kadrus pasirinktai temai Klaipėdos gatvėse, Saulius-Londone ir jo priemiesčiuose.  Astai sudėtingiau, nes Klaipėdoje gyvenimas nėra toks intensyvus kaip Londone, bet ir uostamiestyje galima rasti įdomių gyvenimo fragmentų.  Skirtingas geografinis ir kultūrinis kontekstas leidžia lyginti, stebėtis, suvokti, kokie skirtingi ir kokie panašūs yra geografiškai nutolusių ir savo masteliu besiskiriančių mietų gyventojai, ir kad visai nesvarbu, kur jie begyventų, koks bebūtų jų socialinis statusas, visi yra lygiai taip pat pažeidžiami, vieniši, nesuprasti, juos visus džiugina ir liūdina panašūs dalykai.

Gatvės fotografija yra puiki dokumentinė medžiaga. Fotografo akis lyg fiksuoja tik žmogų, o iš tiesų objektyve įsirašo ir visa jį supanti aplinka-pastatai, reklaminiai įrašai, skelbimai, architektūrinės ir buitinės detalės, tokiose fotografijose jose ryškiai jaučiamas miesto pulsas.

„Gatvę fotografuoti visada patiko mums abiem. Abu visada matome prasmę joje darbuotis. Gatvės fotografija yra dokumentika ir istorija. Galbūt tai nėra labai įdomu šiandien, tačiau, manau, po kelių dešimtmečių, mūsų abiejų vaikai turės nemažą įdomų istorinį palikimą“, -sako Asta.

Abu menininkus kuo toliau, tuo labiau užkrečia ir įtraukia šis žaidimas. Kas iš to išeis-parodys laikas. O dabar tiesiog kviečiame pamatyti tai, kas jau sukurta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių