Naujasis Klaipėdos muzikinio teatro sezonas – spalvingas ir intriguojantis

Naują teatrinį sezoną pradeda Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras, kuriame žiūrovus žada kviesti į itin daug intriguojančių premjerų.

Teatro metams dedikuojamą sezoną Klaipėdos muzikinis teatras pradėjo naujausia vasaros festivalio premjera – operete „Misteris X-as“. Repertuare lieka ir kiti, vis dar anšlagines sales surenkantys spektakliai – geriausiu pernai pripažinta komiška opera „Meilės eliksyras“, šokio spektaklis „Altorių šešėly“,  muzikinė drama „Adata“, miuziklai „Velnio nuotaka“ ir „Smuikininkas ant stogo“.

Žadama ir daug intriguojančių premjerų – pirmieji tokios sulauks patys mažiausieji teatro lankytojai.

„Libreto autorė Daiva Čepauskaitė ir kompozitorius Antanas Kučinskas sukūrė mūsų vaikučių pamėgtos „Bulvinės pasakos“ tęsinį ir šį kartą vadinasi „Makaronų opera“. [...] Šį kartą pelės užkariaus makaronus, nors dar nežinia, ar užkariaus, bet šį kartą pelės pabandys krimstelėti įvairių makaronų“, – teigė teatro vadovas Ramūnas Kaubrys.

Po naujųjų metų scenos šviesą turi išvysti Franko Loesserio miuziklas „Kaip prasisukti versle be didelio vargo“, sezono pabaigoje – Dano Gogino miuziklas „Sesutės“ – statyti jį iš Jungtinių Amerikos Valstijų kviečiamas režisierius, choreografas, vokalistas prof. Johnass Staniunas.

Itin didelio pasisekimo sulaukusio šokio spektaklio „Altorių šešėly“ choreografas šį sezoną ketina imtis dar vieno nacionalinio kūrinio.

„Vienas variantas jau nuskambėjęs yra – „Amerika pirty“, bet tai yra tik variantas, nes mes turime keletą – 3–4. Ir kad „Amerika pirty“ tikrai bus mūsų repertuare – tai faktas, tik kokiu pavidalu – ar tai bus miuziklas, ar tai bus šokio spektaklis – dar neaišku“, – pasakojo choreografas Aurelijus Lišauskas.

Žiūrovų laukia ir keletas išskirtinių koncertinių programų, tradiciniai festivaliai, edukaciniai projektai. Skaičiuojama, kad šį sezoną teatras žiūrovus kvies į daugiau nei 100 įvairiausių renginių ir projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių