Norinčių atgauti sveikatą lauks „Morės sanatorija“

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai sekmadienį kviečiami į miesto širdį švęsti Užgavėnes ir griausmingai išvaryti žiemą iš kiemo. Teatro aikštėje visų lauks „Morės sanatorija“.

Žadama, kad čia bus galima pagerinti tiek fizinę, tiek psichinę sveikatą. Jėgas sugrąžins Klaipėdos senamiesčio vaizdai, jūrinis klimatas ir siautulinga nuotaika.

Veiksmas Teatro aikštėje prasidės 13 val. Čia pradės veikti ir gardžiais kvapais vilios sotaus ir riebaus maisto turgus.

„Morės sanatorijos“ meniu išskirtinis. Paragauti bus galima ką tik iškeptų lietuvininkų vofelių, įvairių skonių blynų, tradicinio šiupinio, spurgų, skaniausios duonos, sūrių, pyragų, mėsos gaminių, žuvų, kurių kokybę patikina tautinio paveldo ženklas.

15 val. vyks persirengėlių varžybos, sveikatinimo procedūros, judrūs žaidimai. Pabrėžiama, kad jie garantuos efektyvų ligų pašalinimą, gerą savijautą.

Atvykusiems bus pasiūlyta apsilankyti šiuolaikiškai įrengtuose specialistų: „diagmostikos“, „kūnotyros“, „plastikos kirurgijos“, savigydos – kabinetuose ir pasimėgauti sveikatinimo procedūromis. Veiks „Anės aptieka“, kur bus galima įsigyti laimės, meilės ir sveikatos piliulių.

Visą informaciją apie „Morės sanatoriją“, jos aplinką ir paslaugas atėjusiems į šventę suteiks raganos. Jas bus galima pažinti iš informacinių šluotų.

Pasak organizatorių, kiekvienas klaipėdietis ar miesto svečias, ieškantis išskirtinių sveikatinimosi receptų, efektyvaus ir teigiamo poilsio, o taip pat norintis nusistatyti „Užgavėnių monų“ suvokimo laipsnį gaus sanatorinę knygelę. Surinkus specialistų parašus, bus suteikta skani kompensacija.

Aktyviais reabilitacijos veiksmais, mankštomis kvies mėgautis Lašininis ir Kanapinis. Varžybų greituoliai sveikuoliai bus apdovanoti.

17 val. prasidės „Morei čirkšt“ ceremonija. Jau antrus metus, Užgavėnių šventei, Morę kūrė ispanų menininkas Jordi NN ir amatininkas Mantvydas Vilys, bendradarbiaudami su amatininkų gildija „Krikragaa“. Manoma, kad šiųmetė Morė nepaliks abejingų.

Planuojama, kad sanatorijos šeimininkė Morė Teatro aikštėje jau pasirodys trečiadienį.

Prie šventės organizavimo prisidėjo nuolatiniai Etnokultūros centro draugai – jaunimas iš Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubo „Žuvėdra“, Klaipėdos turizmo mokyklos.

Taip pat – iniciatyvūs moksleiviai iš Klaipėdos technologijų mokymo centro, Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos, Klaipėdos Vydūno gimnazijos.

Renginio metu pasirodys R.Jokubaitytės vadovaujamas folkloro ansamblis „Kvėitys“ iš Kvietinių ir „Verdainė“ iš Šilutės, Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansambliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių