Odesoje – unikali lietuvių kūrėjo paroda

  • Teksto dydis:

Tarptautinio džiazo festivalio „Odessa JazzFest 2017“ išvakarėse Odesoje duris atvers unikali lietuvių poparto kūrėjo, tapytojo, knygų iliustratoriaus, fotografo, muzikanto ir dainų tekstų autoriaus Algio Kriščiūno paroda „Naktinės mintys, dienos sapnai“.

A. Kriščiūnas (g. 1968), gimęs ir užaugęs Vilniuje, pastaruoju metu daugiau laiko gyvena Kanarų saloje Fuerteventūroje. Seniau žinomas kaip populiariausių žurnalų fotografas ir garsios lietuvių muzikos grupės Foje būgnininkas, jis vėl sugrįžo prie savo tikrojo pašaukimo – tapybos ir poparto.

Egzistencializmas ir žmonių santykių psichologija visada atsispindėjo Kriščiūno kūryboje. Gal todėl jo paveikslai randa kelią į kiekvieno žiūrovo širdį.

Tad ir A. Kriščiūno parodoje „Naktinės mintys, dienos sapnai“ nebeabejotinai bus apstu visko – nuo švelnių, melancholiškų paveikslų iki ekspresyvaus, spalvomis ir personažais rėkiančio poparto.

A. Kriščiūno paveikslai turi aiškius, nukreipiančius pavadinimus, bet jie yra labiau „rekomendacinio“ pobūdžio – tik momentinė, tuo metu aplankiusi nuotaika. Ir jei žiūrovas kūriniui sugalvos kitokį pavadinimą, jis bus atlikęs psichologinį testą.

„Dar būdamas paauglys tušinuku ant riešo užsirašiau – „Art makes life worth living“. Per daugybę metų raidės nuo rankos nusitrynė, bet užrašas liko giliai širdyje“, - pažymi A. Kriščiūnas.

Beje, tarptautinio džiazo festivalio „Odessa JazzFest 2017“ metu Odesoje sužibs ir dar vienas lietuviškas akcentas – trys susivieniję miestai, Odesa (Ukraina), Klaipėda (Lietuva) ir Valensija (Ispanija), rugsėjo 22 d. pristatys unikalų jungtinį projektą „Trys jūros, trys miestai, viena meilė džiazui“.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorės Ingos Grubliauskienės teigimu, jungtinis trijų šalių projektas „Trys jūros, trys miestai, viena meilė džiazui“ suvienijo išskirtinius Lietuvos, Ispanijos ir Ukrainos atlikėjus bei muzikantus – geriausius muzikantus apjungusį Klaipėdos džiazo orkestrą (Lietuva), saksofono ir fleitos virtuozą Francisco Angel Blanco „Latino“ (Ispanija) bei kerinčio balso savininkę vokalistę Anastasiją Bukiną (Ukraina).

„Užgimęs naujas tarptautinis projektas – tai ilgametės Klaipėdos ir Odesos miestų bei tamprios Klaipėdos pilies džiazo festivalio ir džiazo festivalio „Odessa JazzFest“ draugystės pasekmė. Kartu džiaugiamės ir naujuoju bendru savo partneriu – Valensijos džiazo festivalio organizatoriumi, muzikų kolektyvu „Sedajazz“. Neabejojame, kad aktyvi trijų festivalių draugystė tik dar labiau suartins geros muzikos mylėtojus skirtingose šalyse bei paskatins aktyvesnius Lietuvos, Ukrainos ir Ispanijos kultūrinius mainus“, - sako Inga Grubliauskienė, Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė.


Šiame straipsnyje: OdesaparodaAlgis Kriščiūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių