P. Domšaičio galerijoje – jaunųjų dailininkų ekspozicija

Gimtojo ir vaikystės svajonių miestų siluetai papuošė P.Domšaičio galerijos sienas. Čia eksponuojama tradicinė Karalienės Luizės jaunimo centro vaikų dailės studijos „Varsa“ kasmetinė paroda, kurios šiųmetė tema – architektūra.

Nacionalinio dailės muziejaus Klaipėdos filiale – P.Domšaičio galerijoje ketvirtadienį atidaryta vaikų tapybos paroda, kurioje daugiau nei pusė šimto darbų.

„Tai labai stiprios dailės studijos, turinčios gilias tradicijas auklėtinių darbai. Analogų tikrai nežinau. Studijai vadovauja Loreta Laurinavičienė, kuri yra labai patyrusi mokytoja. Žiūrint į šiuos darbus, atrodo, kad tiems vaikams tarsi savaime viskas gaunasi. „Varsos“ parodas rengiame gal jau 10 metų ir tai yra pavyzdys, kaip tokia studija galis skatinti vaikus kūrybai. Tai tikrai išskirtinis dalykas Klaipėdoje“, – pabrėžė galerijos vadovė Kristina Jokubavičienė.

Per parodos atidarymą Karalienės Luizė jaunimo centro direktorius Aleksas Bagdonavičius dėkojo galerijos šeimininkams, įsileidusiems vaikų tapybą, nes esą daugelis rimtų muziejų nemano, kad vaikų kūryba verta tokių prestižinių salių.

Pasakodama apie tai, kaip užgimė architektūrinė tema, mokytoja L.Laurinavičienė prisiminė: „Viskas prasidėjo nuo stovo, tvorelės ar langelio popieriaus lape ir išsirutuliojo net į Antonio Gaudi kūrybos interpretacijas. Čia matome ir potėpio, ir štricho, ir paliejimo. Ir kas pro tą langą matosi, ir, kas – pro duris. Manyčiau, kad vaikai labai gražiai susitvarkė su užduotimi. Ir ta tema ir jiems, ir man buvo labai įdomi. Labai džiaugiuosi, kad jie patikėjo savo jėgomis, ką ir liudija jų gražūs kūrybiniai darbai“, – teigė L.Laurinavičienė.

Jaunųjų klaipėdiečių tapybos paroda P.Domšaičio galerijoje bus eksponuojama iki kovo 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių