„Padėkos kaukės“ – trims teatralams

Tradiciškai "Padėkos kaukėmis" apdovanoti uostamiesčio teatralai. Šiemet už reikšmingiausius darbus ir nuopelnus scenos menui įvertinti Renata Kutaitė, Aurelijus Liškauskas ir Regina Šaltenytė.

Šventė – vėl namuose

Ketvirtadienio vakarą, minint Tarptautinę teatro dieną, buvo pagerbti labiausiai uostamiesčio teatrui ir scenos menui nusipelnę žmonės. Šiemet iškilminga apdovanojimų įteikimo ceremonija vyko Klaipėdos dramos teatre.

Komisija buvo sudariusi nominantų sąrašą septyniose kategorijose. Pagal nuostatus kasmet gali būti įteiktos ne daugiau kaip trys "Padėkos kaukės".

Priešingai nei praėjusiais metais, šįsyk garbius įvertinimus atsiėmė maksimalus skaičius menininkų.

Nominacijoje "Metų vaidmuo" buvo apdovanota aktorė R. Kutaitė už Klaipėdos lėlių teatro spektaklyje "Nepaprasta Edvardo Tiuleino kelionė" sukurtus vaidmenis. Spektaklio režisierė – Gintarė Radvilavičiūtė.

Metų choreografu pripažintas A. Liškauskas. Jam "Padėkos kaukė" įteikta už šokio spektaklio "Divizija" choreografiją Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre.

Už nuopelnus teatro menui "Padėkos kaukę" atsiėmė Klaipėdos dramos teatro aktorė R. Šaltenytė.

Šiemet apdovanojimams buvo pateikti 53 pasiūlymai, du iš jų komisija iškart atmetė. Komisijos narių teigimu, sprendžiant kilo diskusijų ir nesutarimų, tačiau galiausiai pavyko prieiti prie bendros nuomonės. Vertintojai atkreipė dėmesį į tai, kad Klaipėdos teatralai kasmet jaunėja, o jų kuriami darbai išeina iš tradicinės kūrybos žanrų rėmų.

Sunkiai tramdė jausmus

Teatralai pasidžiaugė pirmą kartą Tarptautinę teatro dieną galėję švęsti rekonstruotame Klaipėdos dramos teatre, kurį miesto vadovas Vytautas Grubliauskas juokaudamas pavadino šventąja Klaipėdos teatro bazilika.

Į "Padėkos kaukių" apdovanojimus susirinko scenos menui neabejingi klaipėdiečiai, miesto savivaldybės atstovai, teatralų artimieji ir draugai.

Renginio, kurį vedė aktorė Virginija Kochanskytė, metu netrūko pajuokavimų ir gerų emocijų. Susirinkusiuosius linksmino Alekso Mažono pantomimos teatro aktoriai bei improvizatorius pianistas, Klaipėdos universiteto profesorius Saulius Šiaučiulis.

Trečias kartas nemelavo

Nugalėtojai, atsiimdami "Padėkos kaukes", neslėpė susijaudinimo. Jie dėkojo savo pagalbininkams, kolegoms, šeimos nariams, teatrui. Taip pat pripažino, kad laimėjimas jiems – netikėta, bet džiugi žinia.

Aktorė R.Šaltenytė, kuriai apdovanojimas įteiktas už nuopelnus teatro menui, pažymėjo, jog trečias kartas nemelavo. Žerdamas šiltus sveikinimus, "kaukę" aktorei įteikė meras V.Grubliauskas.

Renginio iniciatoriai įsitikinę, kad šventė pratęsia gyvąsias teatro tradicijas, yra ne tik puiki galimybė pagerbti scenos žmones, bet ir proga pabendrauti ar padiskutuoti apie kūrybinius ateities darbus, perspektyvas bei vizijas.

"Padėkos kaukę" – vertingos juvelyrinės meno miniatiūros dizainą sukūrė menininkas Vidas Bizauskas.

Pernai buvo įteiktos dvi "Padėkos kaukės". Vieną jų pelnė Metų spektaklio nominacijos nugalėtoja – Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kūrybinė grupė su spektakliu "Makaronų opera".

Už nuopelnus teatro menui "Padėkos kauke" buvo apdovanotas uostamiesčio aktorius ir režisierius Benas Šarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pastaba

pastaba portretas
ne Renata, o Regina Šaltenytė - ech, žurnalistai...

jonas

jonas portretas
nesu "Luizės" fanas, tačiau įteikti kaukę Kutaitei, o nepastebėti pagrindinės "Luizės" vaidmens atlikėjos yra tikrai nonsensas. Kyla klausimas, ar Klaipėdoje yra nors vienas kritikas bent kiek išmanantis apie teatrą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių