Pajūryje pasirodymą surengsianti parašiutizmo žvaigždė D. Roman – jau Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Jau rytoj (liepos 6 d.) tautiečius Mindaugo karūnavimo metinių proga sveikinsianti pasaulinė parašiutizmo žvaigždė Dani Roman jau atvyko į Lietuvą.

Naujuoju parašiutizmo princu vadinamas ispanų kilmės atletas į mūsų šalį atvyko trečiadienį ir iškart išskubėjo į pajūrį. Čia D. Roman pradėjo intensyvias treniruotes ir pasiruošimą įspūdingam garsiųjų oro akrobatų „The Flying Bulls“ pasirodymui.

Penktadienį (liepos 6 d.) apie 19 val. ties Palangos tiltu kurorto gyventojus ir miesto svečius džiuginantį neeilinį renginį D. Roman surengs kartu su oro akrobatų komanda „The Flying Bulls“. Į Lietuvą po pasaulį keliaujanti ir sudėtingais akrobatiniais triukais stebinanti „Red Bull“ pilotų komanda atvyksta iš Čekijos. „Skraidančių bulių“ lėktuvai pakils iš Klaipėdos ir žiūrovams pademonstruotos net 38 akrobatines figūras. Planuojama, kad pasirodymo metu pilotai nuskris apie 70 kilometrų. Renginys nemokamas.

Trečiadienį į Vilnių atvykęs iš Andalūzijos regiono (Ispanija) kilęs Dani Roman iškart pasiprašė keliauti į Lietuvos pajūrį, kur pradėjo intensyvias treniruotes. „Oras fantastiškas! Labai rimtai ruošiuosi rytojaus pasirodymui ir tikiuosi, kad man pasiseks nudžiuginti susirinkusius žiūrovus“, – sakė D. Roman.

Labai rimtai ruošiuosi rytojaus pasirodymui ir tikiuosi, kad man pasiseks nudžiuginti susirinkusius žiūrovus.

2009 m. profesionalią karjerą pradėjęs atletas pradžioje dirbo parašiutizmo centre Madride, kur įgijo reikiamos skraidymo patirties ir tapo šuolių su parašiutu instruktoriumi. Vis labiau šuolius su uždelstu parašiuto išskleidimu mėgstantis D. Roman buvo pradėtas kviesti į geriausias šuolininkų komandas, su kuriomis pasiekė įspūdingų rezultatų.

Sportininkui priklauso 2014 m. Dubajuje pasiektas šuolių uždarose patalpose pasaulio rekordas; 2015 m. Čekijoje vykusiame Pasaulio čempionate jis užėmė 1-ą vietą, o 2016 m. laimėjo aukso medalį ketvertų šuolių kategorijoje. D. Roman priklauso ir 2015 m. grupinių šuolių pasaulio rekordas, kurį atletas pasiekė kartu su dar 163 parašiutininkais.

Pastaruosius dvejus metus D. Roman be pertraukos keliauja po visą pasaulį, kur savo neįtikėtino grožio šuoliais džiugina Norvegijos, Čekijos, Havajų ir daugelio kitų šalių parašiutizmo entuziastus.

Liepos 6 d. „The Flying Bulls“ komanda pakils į orą Klaipėdoje ir pasuks link Palangos. Mieste prie tilto į jūrą susirinkusi minia galės stebėti, kaip iš pietų pusės atskridę akrobatai pradės savo šou, atliks kvapą gniaužiančius triukus ir viską užbaigę pasuks atgal. Nors paties šou trukmė tik 15 minučių, bus atliktos net 38 akrobatinės figūros, o pilotai nuskris daugiau nei 70 kilometrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių