Palanga sprendžia, kaip įamžinti S. Povilaičio atminimą

Palanga rengiasi įamžinti estrados dainininko Stasio Povilaičio atminimą. Iki kovo pradžios komisija apsispręs, kuris iš konkursui pasiūlytų projektų bus įgyvendintas.

Maestro Stasys Povilaitis sausio viduryje būtų šventęs septyniasdešimtąjį gimtadienį. Deja, sulaukti šio garbaus jubiliejaus vienam garsiausių LIetuvos estrados dainininkų nebuvo lemta – prieš metus jį pasiglemžė sunki liga. Tačiau daugybė gerbėjų jo nepamiršo ir pasiūlė Palangos savivaldybei įamžinti Povilaičio atminimą. Trečiadienį baigėsi konkursas, kuriam savo idėjas pateikė 21 dalyvis.

Jiems buvo duota visiška laisvė pasirinkti vietą, formą ir turinį. Nemažai siūlymų pastatyti Stasio Povilaičio skulptūrą prie koncertų salės ar ant jos išgraviruoti dainininko autografą, išpiešti jo siluetą.

Kiti siūlo tilto prieigose pastatyti sceną ant kurios būtų galima užlipti ir patiems dainuoti ar klausyti dainininko dainų arba pastatyti kupolą, kurio viduje skambėtų S. Povilaičio dainos, suoliuką su dainininko inicialais ir daug kitų idėjų.

Pasak konkurso organizatorių, rinktis tikrai yra iš ko.

„Iki kovo pirmos dienos komisija jau turėtų apsispręsti dėl laimėtojo. Taigi, vasario mėnesio pabaigoje mes tikrai turėtumėme turėti tris prizininkus, kuriems bus skiriamos premijos“, – teigia projekto koordinatorė Kristina Litvinienė.

Savo nuomonę pareikšti kviečiami ir palangiškiai bei svečiai. Darbai eksponuojami Palangos viešojoje bibliotekoje, juos apžiūrėti galima ir Palangos savivaldybės internetiniame puslapyje.

Konkursą laimėjusį projektą įgyvendinti tikimasi iki metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
paskelbkit visus variantus balsavimui kas zmonems patiks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių