Palangoje iš smėlio sukurta prakartėlė jau primena apie artėjančias Kalėdas

  • Teksto dydis:

Palangoje po truputį pakvimpa artėjančiomis Kalėdomis – visus metus veikiančią J. Basanavičiaus gatvėje, buvusio kavinės „Dorė“ patalpose, įsikūrusią smėlio skulptūrų parodą papildė naujas eksponatas – prakartėlė. Sulaukus žiemos bei šalčių, parodą menininkas Andrius Petkus planuoja paįvairinti ir ledo skulptūromis.

Nors iki Kalėdų dar liko keletas mėnesių, smėlio skulptūrų parodos sumanytojas bei darbų autorius A. Petkus nusprendė jau dabar pradėti kurti šventinę nuotaiką. „Prabėgus vasarai norėjosi kiek atnaujinti parodą. Kurortinis sezonas baigėsi, o šaltajame metų periode įspūdingiausias įvykis yra Kalėdos, Kristaus gimimas. Norėjosi tai akcentuoti“, – kalbėjo skulptorius.

Kurdamas Šventąją šeimyną A. Petkus užtruko maždaug savaitę. Naujoji kompozicija, kaip ir kitos skulptūros, eksponuojamos parodoje, yra iš smėlio. Įspūdžiui sustiprinti taip pat panaudota šiaudų.

Prakartėlėje – šv. Marija ir šv. Juozapas, palinkę prie kūdikėlio Jėzaus, taip pat – keletas gyvulių. Tačiau, pasak menininko, sunkiausia buvo sukurti ne pačias figūras, o „pagauti“ išskirtinę nuotaiką, kuri turi tvyroti prie prakartėlės. „Juk gimė pasaulio Stebuklas, tad reikėjo išgauti tą šventinį momentą, o tai nėra paprasta“, – sakė A. Petkus.

Sulaukus šalčių, idėjų nestokojantis menininkas parodą planuoja paįvairinti ir kūriniais iš ledo. Tai būtų mūsų šalyje vienintelė paroda, kurioje šalia eksponuojamos iš šių dviejų gamtinių medžiagų – smėlio ir ledo – sukurtos figūros.

A. Petkus kūryba iš smėlio užsiima jau septintus metus. Žinomas menininkas yra daugelio tarptautinių festivalių prizininkas bei nugalėtojas. Šio menininko Palangoje įkurtas smėlio skulptūrų parkas uždaroje erdvėje – naujiena ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Čia, be prakartėlės, eksponuojama ir 13 skulptūrų animacine tema.

Smėlinis pasakų pasaulis lankytojams atviras savaitgaliais nuo 12 val. iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M.

M. portretas
Tikrai ispudinga,labai talentingas menininkas.Duok,Dieve,jam sveikatos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių