Palangos Birutės parką nuspalvins muzikos garsai

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 14 val. Palangos Birutės parką nuspalvins muzikos garsai. Čia bus minima jau aštuntoji Birutės parko diena, kasmet dovanojanti puikių įspūdžių kiekvienam, šią dieną apsilankiusiam Palangos pasididžiavimu vadinamame parke.

Muzikiniai susitikimai – tokia tema pasirinkta šiųmetei Birutės parko dienai. Tad gamtos apsuptoje kurorto oazėje šeštadienį visą dieną skambės muzika. Ne tik muzika – parko erdves papuoš floristinės kompozicijos, kurias sies viena tema – muzika bei kompozitoriai, gyvenę ar kūrę Palangoje, arba savo kūrinius susieję su Palangos padavimais bei legendomis. Tokių kūrėjų, pasak renginio organizatorės, Palangos kultūros centro renginių režisierės Aušros Latonienės, yra nemažai.

Birutės parke floristinės kompozicijos bus skirtos žymiajam M. K. Čiurlioniui (už jo garsiąją „Jūrą“ bei „Žalčio“ sonatų ciklą), taip pat – Palangos progimnazijoje kadaise besimokiusiam, o vėliau Palangos bažnyčioje giedojusiam bei vargonavusiam J. Tallat-Kelpšai, J. Gruodžiui už jo baletą „Jūratė ir Kastytis“.

„Neatsiejamas nuo Palangos ir B. Dvarionas, E. Balsys, kurio kūrybos leitmotyvas buvo jūra. Prisiminsime bei pagerbsime ir J. Bendorių, J. Karosą, J. Juzeliūną, S. Vainiūną, dėmesį skirsime S. Sondeckiui, Palangą garsinančiam žymiosiomis „Nakties serenadomis“, – vardijo Birutės parko dienos organizatorė.

Floristinėmis kompozicijomis Birutės parką papuoš kūrybinė grupė iš Latvijos „Liepzars“ bei floristai Edita ir Gintas Ačai. Beje, tarp parko puošmenų bus ir interaktyvių, kviečiančių renginio dalyvius ne tik grožėtis gamtos dovanomis, bet ir, pasitelkus gamtines medžiagas, „pamuzikuoti“.

Birutės parko dieną Gintaro muziejaus terasoje taip pat skambės jau minėtų kompozitorių kūriniai. Juos atliks Tomo Ambrozaičio vadovaujamas Šiaulių choras „Polifonija“.

18.30 val. parko rotondoje skambės pučiamųjų melodijos – šiandienines muzikavimo tradicijas susirinkusiesiems pristatys Palangos orkestras.

Nespėjusieji pasigrožėti „muzikuojančiu“ Birutės parku šeštadienį, tai padaryti galės ir sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių