Palangos botanikos parkas atveria vartus tarptautiniam cirko festivaliui

  • Teksto dydis:

Paskutinis šių metų liepos savaitgalis taps stebuklingu ir dar ilgai nepamirštamu, jei  aplankysite vienintelį Lietuvoje ir Baltijos šalyse tarptautinį cirko festivalį „Stebuklų šalis“, šiemet švenčiantį penkerių metų sukaktį.

Liepos 30–31 d. Palangos botanikos parke, tituluojamame grožio ir ramybės oaze, šalia atsinaujinusio gintaro muziejaus, po atviru dangaus skliautu vartus atvers „Stebuklų šalies“ festivalis. Unikalus renginys pasiūlys plačią programą visos šeimos laisvalaikiui ir pakvies susitikti su neprilygstamais profesionalaus cirko meno artistais, visame pasaulyje pelniusiais žiūrovų simpatijas.

Festivalio netikėtumas – cirko artistų pasirodymus galėsite išvysti ne vienoje vietoje.   Kiekvienas apsilankęs festivalyje pateks į improvizuotą stebuklų miestą, kurio teritorijoje nepaklysti padės specialūs festivalio žemėlapiai, tiesiai iš „Stebuklų šalies“ dalyvių rankų.

Per dvi festivalio dienas jūs regėsite atgijusius žinomų animacinių filmų herojus, žavinčius savo spalvingais kostiumais, kvapą gniaužiančius oro akrobatų pasirodymus, teatralizuotus cirko spektaklius, žonglierius ir komedijos žanro artistų krečiamas išdaigas, šokio ir klasikinio cirko elementus apjungiančius numerius, improvizuotus pasirodymus, magiškus triukus, kurie nustebins tiek pačius mažiausius tiek ir suaugusius žiūrovus.

Penktuosius metus rengiamame festivalyje jau yra apsilankę daugiau kaip 15 000 žiūrovų ir pasirodę tituluoti cirko artistai iš Prancūzijos, Vokietijos, Belgijos, Suomijos, Šveicarijos, Olandijos, Švedijos, Ispanijos, Australijos, JAV, Japonijos, Peru, Izraelio ir kitų šalių, tarp kurių žiūrovai galėjo išvysti ir tokio prestižinio, kaip „Cirque du Soleil“ cirko virtuozų pasirodymus.

Šių metų „Stebuklų šalies“ programoje – įspūdingi ir kvapą gniaužiantys, Lietuvoje dar nė karto nematyti, išskirtiniai cirko  atlikėjų iš Čilės, Italijos, Lenkijos ir Lietvuvos pasirodymai.

Dviejų dienų stebuklingą ir magišką savaitgalio fiestą šeštadienio ir sekmadienio vakarais vainikuos lietuviški akcentai. Šeštadienį žiūrovai išvys teatralizuotą cirko pasaką „Pelenė“, kurią atliks ilgus metus gyvuojantis Lietuvos cirko kolektyvas „Šypsena“ – daugelio tarptautinių cirko festivalių bei konkursų prizininkai. Sekmadienį žiūrovų lauks šlovingo kolektyvo „Tele bim-bam“, vadovaujamo Neringos Čereškevičienės, koncertas - nedažnai pajūrį aplankantys hitų „Mamos suknelė“, „Pupa“, „Voras“, „Baltoji varnelė“ ir kt., kurių žodžius moka kiekvienas, atlikėjai žada puikią šventę visai šeimai.

„Stebuklų šalis“ liepos 30–31 d., Palangoje, Botanikos parke šalia Gintaro muziejaus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių