Parodoje – uostamiesčio spalvos ir emocijos

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje atidaryta dešimt dienų vykusio plenero - „Klaipėdos miesto ir jūrinis peizažas mene" paroda.

„Miesto dėmesys dailininkams ir dailininkų dėmesys miestui - tokia manau šio sėkmingo plenero pagrindinė idėja. Klaipėda su savo virsmais, istorijos turtu yra verta daugybės drobių ir dar daugiau tokių plenerų. Čia tiršta emocijų ir istorijos, čia dera nuostabi architektūra ir laisvė, kurios dermę sunku kur kitur atrasti“, - sakė dailininkas, plenero dalyvis Juozas Vosylius.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus organizuotame projekto „Klaipėdos miesto ir jūrinis peizažas mene“ plenere dalyvavo Klaipėdos miesto dailininkai ir svečiai iš kitų Lietuvos miestų: klaipėdiečiai dailininkai Simas Žaltauskas, Aurimas Eidukaitis, Algirdas Vadoklis, Dalia Skridailaitė, Rytis Martinionis, Juozas Vosylius, Petras Lukošius, Romas Klimavičius, vilniečiai  Arvydas Kašauskas, Viktoras Binkis, Mykolė Ganusauskaitė Jencienė ir kaunietis Šarūnas Šarkauskas.

Klaipėda - unikalus miestas su išskirtine miesto istorija, architektūra ir  gamta. Pleneras vyko ypatingu metų laiku - pavasario ir vasaros sandūroje, kuomet ypač palankus metas dailininko vaizduotei, piešinio, spalvų ir pustonių pagalba  drobėje įamžinti Klaipėdos miesto grožį. Čia atsiskleidžia plenero intriga: susibūrę skirtingų Lietuvos miestų, skirtingų kartų tapytojai per savo kūrybos prizmę skirtingai žvelgė į Klaipėdos  urbanistinį peizažą, jūros, uosto vaizdus. Drobėse  Klaipėdos didybė ir kasdienybė susijungusios į   vieną  visumą,  leidžia žiūrovui iš naujo pažinti miestą.

Ši kilnojamoji paroda bus eksponuojama viešbučiuose, kitose parodinėse erdvėse Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose. Projektas tęsis iki metų pabaigos. Projektas parengtas taip, kad klaipėdiečiai galėtų iš arti susipažinti su dailininkų kūryba: išdidinti ant tentų (5x4 metrų) meno kūriniai, sukurti plenero metu, jaukiai įsikurs miesto erdvėse. Miestiečiai, miesto svečiai galės betarpiškai grožėtis dailininkų kūryba.

Paroda iki liepos 6 d. veiks „Klaipėdos galerijos“ filiale, mados ir verslo centre „Herkaus“ galerijoje, Herkaus Manto 22.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių