Parodų rūmai atviri visus metus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmai puoselėja savo tradicijas, tad kviečiame ne tik lankyti veikiančias šiuolaikinio meno parodas, apžiūrėti tarptautinius projektus, bet ir dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose bei seminaruose. Siūlome jums, bičiuliai, aktyvūs meno mėgėjai ir žinių kaupėjai, išgyventi naujas patirtis.

KKKC Parodų rūmų edukacinės programos organizuojamos šeimoms, jaunimui, suaugusiems savarankiškai mąstantiems žmonėms. Šiuolaikinio meno konteksto tikslas – formuoti ir plėsti meno raiškos žinias, priimti esamus ir atsirandančius kūrybos pavidalus, juos analizuoti, tarpusavyje lyginti ir kritiškai vertinti. Kūrybinių užsiėmimų metu svarbiausias uždavinys – atrasti, išlaisvinti ir panaudoti savo kūrybinį potencialą.

Meninė edukacija šeimoms

Kiekvienas šeštadienis skirtas atsikvėpti ir kūrybiškai pajudėti. Rugsėjui prasidėjus kaip žaislinis vilkelis įsisuka naujas menų maratonas. Tad jau rugsėjo 12 d. 11 val. atveriame duris ir kviečiame į koliažo dirbtuves. Gerdami šiltą arbatą paliksime už durų savaitės rūpesčius. Klijuoti, piešti, lipdyti, rūšiuoti… visa tai, kas yra kasdieniška, bet gali būti smagu ir malonu leidžiant laiką kartu su savo artimaisiais.  Užsiėmimas skirtas šeimoms su vaikais nuo 7 iki 10 metų.

Rugsėjo 19 ir 26 d. 11 val. rengiame dviejų dalių sesiją „Pinhole“ tema ir atiduodame duoklę fotografijai. Žinančius šią techniką, jau išbandžiusius ar ja besidominčius kviečiame pasigaminti mechanizmą, fotografuoti ir išryškinti savo eksperimentus. Šių metų šūkis – „Meistrystė ar menas?“ Kokia riba skiria amatą ir kūrybą? Užsiėmimo pabaigoje jūs patys paskelbsite verdiktą. Užsiėmimas skirtas šeimoms su vaikais nuo 14 metų.

Rugsėjo 12 d. 11 val. „Koliažas ir popartas. Popkultūra mūsų aplinkoje“.

Rugsėjo 19 ir 26 d. 11 val. „Pinhole: meistrystė ar menas?“

Edukaciniai užsiėmimai mokami (1,74 Eur, studentams, mokiniams, asmenims su negalia, pensininkams, pateikusiems dokumentą, – 0,87 Eur). Būtina registracija tel. (8 46) 313691 arba el. paštu edukacija@kkkc.lt.

Ekskursijos po parodas

Studentų ir vyresnių klasių moksleivių grupes kviečiame apžiūrėti ir neformaliai pakalbėti apie eksponuojamas parodas ar esamus projektus. KKKC Parodų rūmuose šiuo metu veikia Algimanto Aleksandravičiaus jubiliejinė fotografijos paroda „Sugrįžimai – veidai ir ne tik“, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus parengta tapybos darbų paroda „Visos kartos“, skirta LDS 80-mečiui, Miglės Bačkovaitės fotografijų ir trumpų filmų paroda „Nėra laiko. Jie ir be jų”, Meno rezidentūros projekto „Kelionių agentūra 2015“ dalyvės Annemarie Blohm (Vokietija) fotografijų paroda „Trečiasis laikas“, rugsėjo 11 d. atidaroma Edvardo Malinausko tapybos darbų paroda „Marinistinis ruduo“.

Kartą per mėnesį rengsime susitikimus su įvairiais meno sričių kūrėjais. Stengsimės pažinti ribas tarp meno ir amato, kokią vietą kūrybiniame darbe užima komercinė paklausa ir pasiūla. Kokia yra techninė ir mentalinė kūrėjo darbo pusė? Ar menas gali būti produktas, tikslinis pardavimo objektas? Kokie kūrėjų pasirinkto kelio motyvai: dvasiniai ar žmogiškieji? Kas jiems iš tiesų aktualu mene? Tai klausimai, žadinantys mūsų smalsumą. Pažinkime kūrėjus kartu. 

Moksleivių iki 15 metų grupes bursime žaisti meno žaidimus, kūrybines estafetes, atlikti nesudėtingas meno užduotis.

Ekskursijos moksleivių ir suaugusiųjų grupėms vykdomos trečiadieniais–penktadieniais (trečiadieniais – nemokamos). Būtina išankstinė registracija  tel. (8 46) 313691 arba el. paštu edukacija@kkkc.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių