Parodų rūmuose – „Vakarų vėjai 2018“

  • Teksto dydis:

Šį penktadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose atidaroma Lietuvos dailininkų sąjungos (LDS) Klaipėdos skyriaus menininkų naujausių kūrinių paroda „Vakarų vėjai 2018“, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Šiemetė LDS Klaipėdos skyriaus rengiama paroda „Vakarų vėjai“ KKKC Parodų rūmuose bus jau septintoji ir yra svarbus įvykis Klaipėdos dailininkų bendruomenei, 2018-aisiais švenčiančiai 45 metų sukaktį. LDS Klaipėdos skyriui priklauso 115 narių iš Klaipėdos ir visos Vakarų Lietuvos – Palangos, Neringos, Kretingos, Mosėdžio, Telšių bei kitų regiono vietovių.

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, LDS Klaipėdos skyrius parodą „Vakarų vėjai 2018“ dedikuoja šiam reikšmingiausiam valstybės įvykiui. Parodos tikslas – paminėti ir paskatinti kūrėjus reprezentuoti savo kūrybą per istorinę / kultūrinę / meninę išraiškas. Ši paroda sukuria sąlygas LDS Klaipėdos skyriaus narių, įvairių žanrų – tapybos, skulptūros, grafikos ir taikomųjų menų – atstovų profesionaliosios kūrybos sklaidai ir tapatybės, identiteto, kultūros bei meno tradicijų puoselėjimo tąsai.

Neatsitiktinai pasirinkta tema leidžia tarpusavyje draugiškai konkuruojantiems menininkams apmąstyti ne tik šalies šimtmečio istorinės ir kultūrinės atminties turinį, bet ir skaičiaus „100“ – kaip laiko tarpsnio, kaip mato vieneto – interpretacijas, išreikštas kūrėjams patraukliausia menine forma – klasikine maniera, modernia instaliacija ar kitaip.

Tradiciniai „Vakarų vėjai“ – tai ne tik savotiška menininkų ataskaita visuomenei, bet ir apžvalginė ekspozicija, bylojanti apie šiandieninės dailės procesus, Vakarų Lietuvos regiono vizualinio meno situaciją.

Ši paroda demonstruoja didžiulį Klaipėdos krašte kuriančių dailininkų kūrybinį potencialą. Visi eksponuojami darbai – nauji, sukurti per pastaruosius dvejus metus. „Vakarų vėjai“ – puiki proga dailininkams pristatyti savo naujausius kūrinius ir pamatyti, kuo gyvena kolegos, o visuomenei – susipažinti su naujausia jau pamėgtų šio regiono dailininkų kūryba bei atrasti naujus jaunus talentingus menininkus.

„Tegu „Vakarų vėjai“ persmelkia iki sielos gelmių, paliečia vidinius klodus ir pažadina norą iššifruoti Klaipėdos kūrėjų meninius kodus“, – su tokiu palinkėjimu parodą „į žmones“ palydi jos kuratorė, LDS Klaipėdos skyriaus pirmininkė, dailininkė Neringa Poškutė-Jakumienė.

Vernisažas – 17 val. Paroda veiks iki rugsėjo 2 d. KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių